Kavak'tan Kısa Kısa - Son Dakika
Güncel

Kavak'tan Kısa Kısa

Ladik Ziraat Odası Başkanı İmdat Demir, patates hasadı yapacak üreticilere uyarıda bulundu.

10.09.2018 17:35

Ladik Ziraat Odası Başkanı İmdat Demir, patates hasadı yapacak üreticilere uyarıda bulundu.

Demir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, patates hasadı yapılırken toprakta patates yumrusu bırakılmaması gerektiğini söyledi.

Yumru patates böceklerinin piyasadaki ilaçlara karşı dirençlerinin hayli yüksek olduğunun görüldüğüne işaret eden Demir, şunları kaydetti:

"Sadece ilaçlama ile patates böceklerinin sıfırlanması mümkün gözükmemektedir. Bu amaçla patates hasadının tamamıyla yapılmasına özen gösterilmeli, tarlada artık yumru bırakılmamalı. Aksi halde gelecek yıl bu yumrulardan oluşan patates bitkileri kışlama yerinden çıkan erginlere barınak olmakta ve mücadelesinde zorluklar oluşturmaktadır."

Demir, patates böceğinin, bitkinin yapraklarını yemek suretiyle önemli miktarda ürün kaybına neden olduğunu kaydetti.

Kaymakam Onay'a ziyaret

Kavak İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ergin Taş, Kaymakam Fahri Onay'ı makamında ziyaret etti.

Taş, ziyaretinde Kaymakam Onay'a, 2018 yılının ilk 8 ayında gerçekleştirdikleri çalışmalar hakkında bilgi verdi.

İlçede kuraklık nedeniyle geçen yıla oranla yaklaşık yüzde 50 oranında ürün kaybı yaşandığını belirten Taş, şunları söyledi:

"İlçemizde yaklaşık 100 bin dekar arazide buğday hasadı yapıldı ancak kışın kar yağmaması ve buna bağlı olarak buğday ekili arazilerin soğuklama denilen evreyi yaşayamaması ve yine ilkbaharda da yeterli miktarda yağmur düşmemesi nedeniyle yaklaşık yüzde 50 oranında ürün ve saman kaybı meydana gelmiştir."

Kaymakam Onay da bilgilendirme için teşekkür ederek, şunları kaydetti:

"Kavak ilçesi özellikle hayvancılığın geliştirilmesinde önemli yere sahip, Bakınız, devletimiz hibe desteği gibi çeşitli konularda hayvancılığın geliştirilmesi için kredi veriyor. Bu konularda kırsal kesimlerdeki vatandaşları aydınlatalım. Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğünce sürü yönetimi ve hayvancılık konularında kurslar düzenlemek suretiyle ilçemizde hayvancılığın geliştirilmesi yönünde çalışmalar yapalım."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kavak'tan Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement