Mdob, "Değirmendeki Hazine"Nin Prömiyerini Yapacak - Son Dakika
Kültür Sanat

Mdob, "Değirmendeki Hazine"Nin Prömiyerini Yapacak

Mersin Devlet Opera ve Balesi (MDOB) rejisörlerinden Melih Öztürk'ün yazıp yönettiği "Değirmendeki Hazine" adlı çocuk müzikalinin prömiyeri yapılacak.

07.11.2014 16:19

Mersin Devlet Opera ve Balesi (MDOB) rejisörlerinden Melih Öztürk'ün yazıp yönettiği "Değirmendeki Hazine" adlı çocuk müzikalinin prömiyeri yapılacak.

MDOB Müdürü ve Sanat Yönetmeni Erdoğan Şanal, yaptığı yazılı açıklamada, MDOB olarak çocukların eğitimine destek olmak anlayışıyla birbirinden önemli çocuk müzikallerini sahneye koymaya devam ettiklerini belirtti.

"Değirmendeki Hazine" isimli eserle çocukları eğlendireceklerini kaydeden Şanal, "Müzikalle, çocuklarımıza, eğlencenin yanı sıra hayata hazırlanma yolunda onlara ışık tutacağız. Başta öğretmenlerimiz olmak üzere tüm velileri çocuklarını esere getirmek üzere salonumuza davet ediyoruz" ifadelerini kullandı.

MDOB rejisörlerinden Melih Öztürk'ün yazıp yönettiği ve şefliğini Aytuğ Ülgen'in yaptığı çocuk müzikalinin Mersin prömiyeri, 15 Kasım Cumartesi günü saat 14.00'de Mersin Kültür Merkezi Opera Sahnesi'nde yapılacak.

Dekor ve kostüm tasarımını Alev Tol'un yaptığı eserin koreografisi Tolga Ergen'e, ışık tasarımı Barış Arslan'a ait. Eserde başlıca rolleri ise  Hulusi Polat, Serkan Karagöz, Pınar Olgun Güven, Başak Yıldız, Itır Gözde Tuyan, Dilara Köse, Yusuf Ziya Büyükaslan, Emrah Erdem Gedik, Levent Yetkin, Burcu Özdoğan, Zeynep Özgür Yılmaz dönüşümlü paylaşacak.

Eserde, tatilini köyde geçirmek isteyen Haylaz adlı çocuğun macerası anlatılıyor. Haylaz, köyde yaşayan dayısının yanına gitmek için çıktığı yolda bir çobanla karşılaşır. Çoban, ona tepelerdeki değirmenlerden birinde saklı hazineyi şifrelerle gösteren bir haritadan söz eder ve Haylaz, bu hazineyi bulmak için maceraya atılır. - Mersin

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Mdob, 'Değirmendeki Hazine'Nin Prömiyerini Yapacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement