Mehmetçik Çocukları Antalya'yı Gezdi - Son Dakika
Güncel

Mehmetçik Çocukları Antalya'yı Gezdi

TSK Mehmetçik Vakfından bakım ve öğrenim yardımı alan 80 Mehmetçik Çocuğu, düzenlenen kültür gezisi kapsamında Antalya'daki çeşitli turistik bölgeleri ziyaret etti.

19.07.2017 18:44

TSK Mehmetçik Vakfından bakım ve öğrenim yardımı alan 80 Mehmetçik Çocuğu, düzenlenen kültür gezisi kapsamında Antalya'daki çeşitli turistik bölgeleri ziyaret etti.

Her yıl Mehmetçik Vakfı tarafından düzenlenen gezide, kader ortağı Mehmetçik çocukları Türkiye'nin tarihi yerlerini görüyor.

Bu yıl Anıtkabir ziyareti ile başlayan gezide sıradaki durak Antalya oldu.

Antalya'daki tarihi ve turistik mekanları gezen öğrenciler son olarak Antalya Müzesini ziyaret etti.

Mehmetçik çocukları ve vakıf yetkilisi komutanların eşlik ettiği gezide çocuklar müze yetkililerinden bilgi alıp, müzedeki eserleri inceledi.

Türk Silahlı Kuvvetleri Mehmetçik Vakfı Yardımlar Müdürü Emekli Albay Mesut Genç, gazetecilere yaptığı açıklamada, bu yıl 9. gerçekleştirilen gezinin Ankara'da başlayarak, Nevşehir ve Konya ziyaretlerinden sonra Antalya'da sona erdiğini söyledi.

Türkiye genelinden Mehmetçik çocuğunun bu yılki gezilere katıldığını kaydeden Genç, 18-26 yaş arasındaki üniversite öğrencisi çocukların Türkiye'nin güzelliklerini görme fırsatı bulduğunu ifade etti.

Öğrencilere değişik bir ortam yarattıklarını vurgulayan Genç, "Amacımız yurdumuzun dört bir yanındaki bir birlerini hiç tanımayan Mehmetçik çocuklarını bir araya getirerek tanışmalarını ve kaynaşmalarını sağlamak. Bunun yanında yurdumuzun tarihi ve kültürel değerlerini göstermek. Mehmetçik Vakfı vasıtasıyla bu çocuklarımıza bunu sunma fırsatı bulduk. Vakfımıza duyulan destekler nedeniyle tüm halkımıza şükranlarımızı sunuyoruz." diye konuştu.

Geziye Samsun'dan katılan Sinop Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı son sınıf Öğrencisi Furkan Albayrak, gezi boyunca çok şey öğrendiklerini söyledi.

Albayrak, bu imkanları sunan Mehmetçik Vakfı bağışçılarına ve vakıf yöneticilerine teşekkür etti.

Daha önce Antalya'ya gelmediğini ifade eden Albayrak, "Burada kurduğumuz arkadaşlıklar içimizdeki bazı yaraların sarılmasına, kendimiz gibi onlarca kişinin olduğunu görmemize yardımcı oldu." dedi.

Sinop'tan geziye katılan İrem Koçal'da farklı şehirlerde aynı kaderi paylaşan arkadaşlarıyla bir araya geldiği için çok mutlu olduğunu söyledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Mehmetçik Çocukları Antalya'yı Gezdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement