Mısır Çarşısı Davası Yargıtay'da - Son Dakika
Güncel

Mısır Çarşısı Davası Yargıtay'da

Mısır Çarşısı'ndaki patlamaya ilişkin davada Sosyolog Pınar Selek'in temyiz duruşması Yargıtay 9. Ceza Dairesi'nde gerçekleştiriliyor.

30.04.2014 13:29

Mısır Çarşısı'ndaki patlamaya ilişkin davada Sosyolog Pınar Selek'in temyiz duruşması Yargıtay 9. Ceza Dairesi'nde gerçekleştiriliyor. Selek'in Avukatı Ali Atalay, savunmasında AİHM kararlarına atıfta bulunarak, "Davanın diğer sanığı Abdulmacit Öztürk'ün avukat yardımı almadan müvekkilim Selek'e yönelik "Pınar Selek ile yaptık' şeklindeki beyanları delil olarak edilemez" dedi. Davanın 16 yıldır devam ettiğini anımsatan Atalay, artık Ankara'da da hakimler var demenin zamanın geldiğini belirtti.

Mısır Çarşısı'nda 7 kişinin öldüğü 127 kişinin yaralandığı patlamayla ilgili davada Pınar Selek'in yargılanmasının temyiz duruşması Yargıtay 9. Ceza Dairesi'nde devam ediliyor. Pınar Selek'in katılmadığı duruşmaya avukatları Alp Selek, Akın Atalay, Ayhan Erdoğan, Bahri Bayram Balen hazır bulundu. Duruşmayı Selek'in yakınları, CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, HDP Milletvekili Hasip Kaplan, Prof. Dr. Baskın Oran ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri izledi. Duruşmaya katılımın fazla olması ve salonun küçük olması nedeniyle 9. Ceza Dairesi'nin duruşma salonunun bulunduğu koridora ekran konularak duruşma salonunda olup bitenler yansıtılıyor. Duruşmada, davanın tetkik hakimi dosyanın raporunu okudu. Yargıtay Cumhuriyet Savcısı Mustafa Aslanbatım, onama istemli tebliğnameyi tekrar ederek Selek'e İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nin verdiği ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasının onanmasını istedi. Selek'in savunmasında ilk olarak sözü Akın Atalay aldı. Davanın 16 yıllık sürecini anlatan Atalay usul eksikliklerine dikkat çekti.

-TÜRKİYE'NİN 60 YILLIK HUKUK SİSTEMİ DEĞİŞTİ-

Yerel Mahkemenin Mısır Çarşısı patlamasında patlamanın bombadan mı tüp gazdan mı kaynaklanıp kaynaklanmadığının tespit edilemediği için beraat kararı verildiğini anımsatan Atalay, "Dosyada 3 kez beraat kararı verilmiştir. Daireniz 2007 yılında beraat kararını usulden bozdu. 2008 yılında yerel mahkeme beraat kararında direndi. Bu kez Daireniz 2009 yılında davayı esastan bozdu ve 7 kişinin öldüğü 127 kişinin yaralandığı patlamadan dolayı TCK'nın 125. maddesinden cezalandırılmasını istedi. Son yargılamada yerel mahkeme kendi direnmesini bozdu ve yeniden Yargıtay'dayız. Pınar Selek hakkındaki dava nedeniyle Türkiye'nin 60 yıllık hukuk sistemi değişti" dedi. Bu arada Daire Başkanı Ekrem Ertuğrul, sanık avukatlarına "Siz 16 yıldır bu dava ile uğraşıyorsunuz bizde dava ile sizlerle şimdi tanışıyoruz. Çok yararlı bir savunma gerçekleştiriliyor. Üye arkadaşlarımızın usule yönelik soruları olacak" dedi. Atalay üyelerin usul eksikliklerine yönelik sorularını yanıtladı.

-DİĞER SANIĞIN SÖZLERİ DELİL OLAMAZ-

Dosyanın usul eksiklikleri üzerine AİHM kararlarına atıfta bulunan Atalay, davanın diğer sanığı Abdulmacit Öztürk'ün avukat yardımı almadan müvekkili Selek'e yönelik beyanlarının delil olarak kabul edilemeyeceğini savunarak, "Artık Ankara'da da hakimler var demenin zamanı geldi" dedi. Duruşmaya verilen öyle arasının ardından öğleden sonra devam edilecek.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Mısır Çarşısı Davası Yargıtay'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement