Narlıdere Ayakta İzledi - Son Dakika
Güncel

Narlıdere Ayakta İzledi

Narlıdere Ayakta İzledi

Uğur Dündar ile "Halk Arenası" programı canlı olarak dün akşam Narlıdere AKM gerçekleştirildi.

06.02.2015 11:08

AKM'yi hınca hınç dolduran İzmir ve çevre illerden gelen izleyiciler Uğur Dündar ve konuklarını büyük bir sevgi gösterisi ile karşıladılar. Uğur Dündar'ın yönettiği ve Halk TV'de Narlıdere'den canlı olarak yayınlanan Halk Arenası programının bu haftaki konukları Sanatçı Edip Akbayram, Gazeteci Barış Yarkadaş, CHP İzmir Milletvekili Erdal Aksünger oldu. 800 kişilik kapasitesi olan Narlıdere AKM'de, İzmir ve Narlıderelilerin programa aşırı ilgi göstermesi ile birlikte canlı yayınlanan programa 1100 kişi salonda izledi.

Arena gündemi Berkin Elvan

Programın açılışında konuşan Uğur Dündar, Cumhuriyet'in aydınlık kenti, güler yüzlü insanların yaşadığı İzmir'e yerleşmeyi tercih ettiğini belirtirken, İzmir'de olmaktan büyük gurur duyduğunu ifade etti. Dündar"Artık aynı mahallenin insanlarıyız. İlk defa oturduğum semtten bir program yapıyorum. Çok Heyecanlıyım. Ailem adına konuşuyorum, İzmir geldiğim ve Narlıdere'de oturduğum için çok mutluyum. Tüm ömrüm boyunca burada oturmuş hissediyorum" dedi. Uğur Dündar programda ilk olarak sözü Sanatçı Edip Akbayram'a verdi. Akbayram "Edip Akbayram Siyasetçi değilim sanatçıyım ama Uğur beyi kıramadım ve programa katıldım. Türkiye tarihinde beni en çok etkileyen şey tabii ki 12 Eylül darbesidir. Demokrat devrimci birçok insanın kanına girmiştir ve bu ülkeyi 30 yıl geriye göndermiştir. 5-6 yıl sanatımı icra edemedim ama satılmadım ve kimse beni satın alamadı. Her akşamın bir sabahı vardır. Bu alkışlara hiç kimse ihanet edemez" dedi. Akbayram, Uğur Dündar'ın Türkiye'de Sanatçı ve sanatçı duruşu ile ilgili ibretlik bazı olayların yaşandığını hatırlatması üzerine ise "bizim bildiğimiz kimsenin önünde eğilmez siyasi veya başka bir gücün önünde eğilen sanatçı değildir. Bana da o sanatçı ile alakalı bir sorula geldi ama bazen susmakta bir tokattır" dedi.

Bu ne yaman çelişki

Ülke ve Narlıdere gündeminde büyük bir yankı bulan Berkin Elvan Sokak konusunda bir açıklamada bulunan Uğur Dündar salonu dolduran ve televizyonu başındaki milyonlara seslenerek, Belediyelerin, Belediye meclislerin halkın temsil bulduğu yerler olduğunu ifade etti. Dündar "Bu dönemin akışına damga vuran söylemlerden biri milli irade. Sayın Cumhurbaşkanın sık sık dile getirdiği siz milli iradeye karşımısınız söylemi. Milli irade nedir? Halktır, yani sizlersiniz milli irade. Peki, Belediyeler nedir? Meclisleri itibari ile halkın ta kendisidir. Narlıdere Belediye Meclisi şöyle bir karar aldı. Yavuz Bingöl Sanat sokağının ismini Berkin Elvan Sokağı olarak değiştirdi. Belediye Başkanı Abdül Batur ve meclisin aldığı bu karar neyi ifade eder, Halkın kararıdır. Ama her zaman atanmışların halkın iradesi ile çeliştiğini iddia eden AKP döneminde Kaymakam çıktı. Yani atanmış sayın kaymakam olmaz dedi. Berkin Elvanın adını bir başka yere verebilirsiniz ama Yavuz Bingöl sanat sokağının adını değiştiremezsiniz dedi. Bu ne yaman çelişkidir. Bunun üzerine Narlıdere Belediye Meclisi tekrar toplanıyor ve Kaymakamlık binasının yanındaki sokağa Ali İsmail Korkmaz adını veriyor" dedi.

Kaymakam her sabah Ali İsmail Korkmaz'ın önünden geçecek

Gazeteci Barış Yarkadaş Narlıdere'deki Sokak ismi değişikliği ile ilgili 'Berkin Elvanda İsmail Korkmaz'da bu ülkelinin onurudur' diyerek sözlerine başladı. Yarkadaş"Narlıdere'yi bilmeyenler için söyleyelim, Ali İsmail Korkmaz'ın ismini Veto eden kaymakamın işe gittiği yere vermiş başkan Batur. Her sabah işe giderken mecburen önünden geçecek. Ali İsmail Korkmaz'lar Berkin Elvan'lar, bu ülkenin diktatoryasına özenenlerin her zaman korkulu rüyası olacak" dedi.

Başkan demokrasi dersi vermiş

Sanatçı Edip Akbayram ise "öncelikle Başkanımızı bu duyarlılığından dolayı kutluyorum. Büyük bir yüreklilik göstermiş. Güzel bir demokrasi dersi vermiş. Halkın oyuyla seçilmiştir belediye başkanıdır bu sokağa da özgürce Berkin Elvan adını vermesi de gayet normaldir. Hepimiz Anne, Babayız. Hepimizin çocukları var. 15 yaşındaki Berkin Elvanın soruyorum size, her yeri terörist olsa ne olur. Ağırlığınca terörist olsa ne olur. Dolayısıyla Berkin Elvanlar, İsmail Korkmazları ve diğer katledilen gençlerimizin yanında , altı yaşında bir kız çocuğuyla evlene bilinir diyen zihniyetlerin karşısında oldum ve olmaya devam edeceğim" dedi.

17 Aralığın 2 katı

CHP İzmir Milletvekili Erdal Aksünger ise daha sonraki günlerde açıklayacağını ifade ettiği TCDD dosyası için bazı ön bilgiler verdi. Aksünger "Hızlı trenler, Haydarpaşa garının yanması gibi yüzlerce konu var içerisinde. İzmir Liman operasyonun yapılacağını çok daha önceden haber almışlardı. O zaman yüzük kardeşlikleri devam ediyordu. Emniyet bu operasyonu 5 ay boyunca büyük resmi görebilmek için ertelemişti. Çünkü İzmir Liman yolsuzluğu bu işin sadece %1'i. Bu dosyaları sümen altı yaptılar ama biz bu dosyanın tamamını açıklayacağız. TCDD dosyasını kapattılar ama biz yeniden açacağız. Yolsuzluk ve rüşvet bakımından 17 Aralığın 2 katıdır" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Narlıdere Ayakta İzledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement