Osmaniye'de Safran Üretimi Artıyor - Son Dakika
Son Dakika Logo

Osmaniye'de Safran Üretimi Artıyor

Osmaniye\'de Safran Üretimi Artıyor
12.12.2025 14:33

Osmaniye'de safran üretimi yaygınlaşıyor, üreticilere eğitim ve destek sağlanıyor.

Osmaniye'de ekonomik getirisi oldukça yüksek olan safran bitkisine üreticilerin ilgisi her geçen gün artarken, üretim alanlarının da genişletildiği bildirildi.

Osmaniye İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı biriminde görevli teknik personel tarafından Bahçe köyündeki üretim alanlarında incelemelerde bulunuldu. Yetkililer, safran yetiştiriciliği yapan çiftçilere eğitim, bilgilendirme ve kuruluş aşamalarında sürekli destek sağlandığını ifade etti. Dünyanın en pahalı baharatı olarak bilinen safranın, karasal ve ılıman iklim şartlarına uygun, soğanlı bir kültür bitkisi olduğu belirtilirken, bölge toprak yapısının safran üretimi için elverişli olduğu vurgulandı. Yapılan çalışmalarla birlikte safranın, Osmaniye için önemli bir alternatif ürün olma yolunda ilerlediği kaydedildi.

Yetkililer, safran üretiminin yaygınlaştırılmasıyla hem çiftçi gelirinin artırılmasının hem de tarımsal çeşitliliğin güçlendirilmesinin hedeflendiğini belirterek, üreticilere desteklerin devam edeceğini bildirdi. - OSMANİYE

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Osmaniye'de Safran Üretimi Artıyor - Son Dakika


Advertisement