Özgecan İçin Okuduğu Üniversitede 15 Bin Kişi Yürüdü (3) - Son Dakika
Güncel

Özgecan İçin Okuduğu Üniversitede 15 Bin Kişi Yürüdü (3)

Özgecan İçin Okuduğu Üniversitede 15 Bin Kişi Yürüdü (3)

'bu ÜLKEDE VAHŞET VAR' Özgecan için düzenlenen yürüyüşe giydiği kefen ve şiddet görmüş kadın makyajıyla katılan üniversite öğrencisi Gizem Büyükarda, şiddete tepkisini göstermek için kefen giydiğini söyledi.

18.02.2015 15:16

'bu ÜLKEDE VAHŞET VAR'

Özgecan için düzenlenen yürüyüşe giydiği kefen ve şiddet görmüş kadın makyajıyla katılan üniversite öğrencisi Gizem Büyükarda, şiddete tepkisini göstermek için kefen giydiğini söyledi. Kefenin uçlarını da yaktığını belirten Büyükarda, "20 yaşında bir genç kıza kefen giydirildi. Ben bu şekilde kefen giyerek temsil etmek istedim. Özgecan'ı yaktıkları için de uçlarını yaktım. Erkek kadın ayrımı olmaksızın bu ülkede vahşet var. Bu ülkede bazı şeyler kontrol edilmiyor. Bu ülkede kadına şiddet ve kadın cinayetleri her şey bitsin istiyoruz, bunun için buradayız" diye konuştu.

ÖZGECAN'IN ADI YENİ STADA VERİLSİN

Yürüyüşe katılan Mersin İdmanyurdu taraftar grubunun sözcüsü Fuat Bulut ise Mersin Arena Stadyumu'na Özgecan Aslan'ın adının verilmesini istediklerini belirterek şunları söyledi:

"Şu an kendi bulunduğumuz tribünü, büyüklerimiz ile beraber konuşarak 'Özgecan Aslan tribünü' olarak değiştirdik. Yeni yapılan stadımızın isminin Özgecan Aslan Stadyumu olarak değiştirilmesini istiyoruz. bunun için gerekli yerlere müracaat edeceğiz. İnşallah olur. Diyecek kelimeler yok, acımız büyük. Bu gün omuz omuza olmamız lazım. Bizler Özgecan için buradayız. Şu an hiç bir şekilde takım ya da taraftarlığı düşünmüyoruz. Çukurova çocukları olarak omuz omuzayız. Çukurova bölgesinde yaşanan katliamı kınıyoruz. Tribünlerin hepsi birdir. Çukurova çocukları her zaman birbirlerine sahip çıkar. Biz sadece tribünde tatlı bir rekabet halindeyiz."

ÖZGECAN AFİŞLERİ

Öte yandan Mersin kent merkezinde Özgecan'ın fotoğraflarının bulunduğu afişler bilbordlara asıldı. Ana arterler üzerine Özgecan Aslan'ın fotoğrafının bulunduğu 'Özge Can'ımızdır' ve 'Özgecan'ın çığlığını duydunuz mu?' şeklinde afişler asıldı.

FOTORAFLI

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Özgecan İçin Okuduğu Üniversitede 15 Bin Kişi Yürüdü (3) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement