"Rus Gelin" Üçüncü Çocuğunu Hastanede Dünyaya Getirmek İstiyor - Son Dakika
Güncel

"Rus Gelin" Üçüncü Çocuğunu Hastanede Dünyaya Getirmek İstiyor

Turist olarak geldiği İstanbul'da tanıştığı dini nikahlı eşinden iki çocuğu olan Rus gelin Galina, üçüncü çocuğunu sağlıklı şartlarda dünyaya getirebilmek ve resmen evlenebilmek için yeniden kimliğine kavuşmayı bekliyor.

10.01.2012 09:40

Turist olarak geldiği İstanbul'da tanışıp dini nikah kıyarak birlikte yaşamaya başladığı Türk gencinden iki çocuğu olan Rus Galina Kudinava, üçüncü çocuğunu sağlıklı şartlarda dünyaya getirebilmek ve resmen evlenebilmek için yeniden kimliğine kavuşmayı bekliyor.

Manisa'nın Bayındırlık Mahallesi'nde birlikte yaşadığı gencin ailesiyle tek odalı evde hayatını sürdüren 6 aylık hamile Rus gelin Galina Kudinova (32), Rusya'nın Ivanovo şehrinden Manisa'ya uzanan hikayesini anlattı.

Babası ile 6 yıl önce turist olarak geldiği İstanbul'da tanıştığı Celal Aktaş ile evlenmeye karar verdiklerini dile getiren Kudinova, Müslüman olarak Melek ismini aldığını ve Rusya'ya dönmeyerek, dini nikah kıydıkları Aktaş ile birlikte yaşamaya başladığını söyledi.

Kudinova, geçen sürede Halime (5) ve Merve (3) isimli iki kız çocuğu dünyaya getirdiğini üçüncü çocuğa da hamile olduğunu belirterek şöyle devam etti:

"İstanbul'da eşimin çalıştığı iş yerinden Rusya vatandaşı olduğumu gösterir kimliğimi ve pasaportumu çaldılar. Böylece kaçak durumuna düştüm. Türkiye'de kalmamı onaylamayan ailemle de aram bozuldu. Bu süreçte Rusya'ya gidip, pasaport ve kimliğimi çıkarttıktan sonra tekrar Türkiye'ye döndüm. Bu kez Antalya'da buluştuğum babam Rusya'ya dönme teklifini geri çevirince pasaportumu ve kimliğimi zorla elimden aldı. Maddi sıkıntılar çektiğimiz için eşim ve çocuğumuzla birlikte Manisa'ya gelerek eşimin ailesinin yanına yerleştik."

Kimliği olmadığından ve maddi imkanları elvermediğinden dolayı, iki çocuğunu, sağlıksız koşullarda, evde dünyaya getirdiğini ifade eden Kudinova konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Şu anda üçüncü çocuğuma hamileyim. Bu kez hastane koşullarında, hekim kontrolünde güvenli bir şekilde doğum yapmak istiyorum. Bunun için hemen iki çocuğumu da yanıma alarak Rusya'ya gitmek, pasaport ve kimlik çıkartarak Türkiye'ye dönmek istiyorum. Rusya'nın İzmir konsolosluğuna giderek, bu isteğimin gerçekleşmesi için girişimde bulunacağım. Hamileliğim 7. ayı doldurunca uçağa binmeme izin verilmiyor. Biran önce Rusya'ya gidebilmem için bana destek verilmesini istiyorum."

Kudinovo, çocuk sahibi olduğunu babasının bilmediğini belirterek, "Babama çocuğum olduğunu söylemedim. Annem biliyor. Annemle babam boşandı, ayrı yaşıyorlar" dedi.

Bayındırlık Mahallesi Muhtarı Metin Doğru da aileyi tanıdığını, Rus gelinin maddi imkansızlıklara rağmen çocuklarına ve ailesine baktığını dile getirerek, "Rus gelin ismi gibi bir melek. Yardımcı olmak istiyorum ancak resmi kaydı bulunmayan Kudinova için ellimiz kolumuz bağlı" diye konuştu.

Celal Aktaş'ın annesi Hamide Aktaş da son derece memnun oldukları gelinleri Melek'in Rusya'ya giderek işlerini halledip yeniden yanlarına dönmesini beklediklerini söyledi.

- MANİSA

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 'Rus Gelin' Üçüncü Çocuğunu Hastanede Dünyaya Getirmek İstiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement