Rusya duyurdu: TürkAkım ve MaviAkım'ı koruyan Rus donanmasına ait savaş gemisi saldırıya uğradı - Son Dakika
Güncel

Rusya duyurdu: TürkAkım ve MaviAkım'ı koruyan Rus donanmasına ait savaş gemisi saldırıya uğradı

Rusya, TürkAkım ve MaviAkım'ı koruyan Rus donanmasına ait savaş gemisi, Ukrayna tarafından insansız deniz araçlarıyla saldırı düzenlendiğini duyuruldu.

24.05.2023 17:26  Güncelleme: 19:55

Rusya Savunma Bakanlığı Karadeniz'de ilerleyen, Türk Akım ve Mavi Akım'ı koruyan Rus donanmasına ait "Ivan Hurs" isimli savaş gemisine saldırı düzenlendiğini açıkladı. Bakanlık, saldırının Ukrayna donanmasına ait insansız deniz araçlarıyla yapıldığını belirtti.

SALDIRI BAŞARISIZLIKLA SONUÇLANDI

Saldırı İstanbul Boğazı'nın 140 kilometre kuzeydoğusunda gerçekleşti. Rus yetkililer saldırının başarısızlıkla sonuçlandığını ve güvenliğin sağlandığını kaydetti.

TÜRK AKIM PROJESİ NEDİR?

TürkAkım projesinin sitesinde yer alan bilgiye göre, açık deniz boru hattı, Rusya'da Anapa kıyısından başlayıp Karadeniz altından 930 kilometre boyunca ilerleyerek Trakya'da Kırklareli'ne bağlı Kıyıköy'de Türkiye'ye ulaşıyor.

Rusya'daki doğalgaz rezervlerini doğrudan Türkiye'nin doğalgaz dağıtım şebekesine bağlayarak Türkiye, Güney ve Güneydoğu Avrupa'ya naklini amaçlıyor.

TürkAkım Gaz Boru Hattı Projesi ile ilgili anlaşma Türkiye ile Rusya arasında 10 Ekim 2016'da imzalandı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nın internet sayfasındaki bilgilere göre proje, Rusya'dan başlayarak Karadeniz üzerinden, Türkiye'nin Karadeniz kıyısındaki alım terminaline ve devamında Türkiye toprakları üzerinden Bulgaristan ve Yunanistan sınırlarına uzanan ve her biri yıllık 15,75 milyar metreküp kapasiteye sahip iki hattan oluşan bir gaz boru hattı sistemidir.

Proje, Rusya'dan Türkiye'ye doğal gaz arzının yanı sıra Rus gazının Türkiye toprakları üzerinden Avrupa'ya naklini de öngörüyor.

Son Dakika! Rusya: Türk Akım ve Mavi Akım'ı koruyan Rus donanmasına ait savaş gemisi saldırıya uğradı
Rusya duyurdu: TürkAkım ve MaviAkım\'ı koruyan Rus donanmasına ait savaş gemisi saldırıya uğradı

Son Dakika Güncel Rusya duyurdu: TürkAkım ve MaviAkım'ı koruyan Rus donanmasına ait savaş gemisi saldırıya uğradı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • cengiz: ukrayna akıllı ol ucu bize dokuyorsa gereken yapılır nereye saldıracagını iyi bil navigasyon atarını yap yıosa reis ayar yapar 283 72 Yanıtla

Advertisement