Sakarya Belediye, Özel İdareden Kalan ve İçinde Mezarlık Bulunan Arsayı Sattı - Son Dakika
Güncel

Sakarya Belediye, Özel İdareden Kalan ve İçinde Mezarlık Bulunan Arsayı Sattı

Sakarya Belediye, Özel İdareden Kalan ve İçinde Mezarlık Bulunan Arsayı Sattı

Sakarya'nın Karasu İlçe Belediyesi, 30 Mart Seçimleri sonrasında İl Özel İdare Müdürlüğü kapatılınca Büyükşehir Belediyesi sınırları içerisine dahil edilen Kurumeşe Mahallesinde bulunan, içerisinde mezarlık ta olan 22 dönüm arsayı 310 bin liraya sattı.

06.01.2015 14:28

Sakarya'nın Karasu İlçe Belediyesi, 30 Mart Seçimleri sonrasında İl Özel İdare Müdürlüğü kapatılınca Büyükşehir Belediyesi sınırları içerisine dahil edilen Kurumeşe Mahallesinde bulunan, içerisinde mezarlık ta olan 22 dönüm arsayı 310 bin liraya sattı. Kurumeşe Mahallesi halkı satılan arsanın 2 dönümlük bölümünde yakınlarının mezarlarının da bulunduğunu belirterek satışa tepki gösterdi.

Karasu İlçesine bağlı Kurumeşe Mahallesi'nde bulunan mezarlık arazisi yaklaşık 80 yıl önce, İsmail Karaman tarafından mezarlık yeri olarak bağışlandı. 2014 Yerel seçimlerinden sonra İl Özel İdare Müdürlüğü'nün kapatılarak arazilerinin de Büyükşehir Belediyesi sınırlarına dahil edilmesi ve köylerin de mahalle statüsüne alınmasıyla, Karasu İlçesine bağlanan Kurumeşe Mahallesi'ndeki 22 Dönümlük mezarlık alanının yarısı da Karasu İlçesi Belediyesi'ne geçti.

KARARI DUYAN HALK TEPKİ GÖSTERDİ

Sakarya'nın en borçlu belediyelerinden olarak bilinen Karasu Belediyesi, eskiden köy olan Kurumeşe Mahallesi'nin toplam 7 dönüm üzerine kurulu olan mezarlığının 2 dönümlük bölümünün ve içinde bulunduğu toplam 22 dönüm arsayı encümen kararıyla işadamı Kemal Zengin'e 310 bin liraya sattı. Bu satış kararını duyan mahalle halkı karara tepki gösterdi.

Mahalle sakinlerinden Latif Süt içerisinde mezarlıklarının bulunduğu arsanın nasıl satılabildiğini anlayamadıklarını belirterek şunları söyledi: "Mezarlığımızın bulunduğu arsa 1940 yılından beri köy mezarlığı olarak kullanılıyor. Buraya aynı zamanda, arsayı bağışlayan İsmail Karaman da gömüldü. Şu anda da 300 tane mezar var. Bu mezarların 30'dan fazlası da belediyenin arsa diye sattığı arazi üzerinde bulunuyor. Şimdi bizim yakınlarımızın bu mezarlarını belediyenin arsa diye sattığı yerden çıkartıp mezarlığın diğer bölümüne gömmemiz gerekiyor"

'SATIN ALANIN AMCASI BURADA YATIYOR'

Mezarların yarısını kendilerinin kazdıklarını da belirten Mevlüt İlker, bu işin peşini bırakmayacaklarını ve bundan sonra herkesin kapısına gömülebileceğini söyleyerek şu ifadeleri kullandı: "Bundan sonra yapacağız, kararı bekliyoruz. Bu işin peşini bırakmayacağız. Keşke alan adam da burada olsaydı. Ne yüzle bakacak insanların yüzüne. Amcası da yatıyor burada. Şimdi gelsin baksın 'kalk eve git amca' desin amcasına. Adam açık alana imza atmış buraya. Köyü buraya dökeceğiz. Şimdiden sonra belli değil, herkes kapısının önüne gömülebilir"

BAŞKAN NE DİYOR?

Karasu Belediye Başkanı AK Partili Mehmet İspiroğlu ise konuyla ilgili olarak "Mezarlık satmamız gibi bir şey olabilir mi? Arsa satışımız doğrudur. Üzerinde de bir kaç mezar varmış. Zaten mezarlıklar Büyükşehir Belediyesi'nin sorumluluğunda. Üstelik te burası kayıtlı bir mezarlık değil. Eğer öyle olsa bile bu mezar etrafı çevrilerek yeri ayrılır." dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sakarya Belediye, Özel İdareden Kalan ve İçinde Mezarlık Bulunan Arsayı Sattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement