Şehit Polisler İçin Kızıltepe'de Taziye Çadırı Kuruldu - Son Dakika
Güncel

Şehit Polisler İçin Kızıltepe'de Taziye Çadırı Kuruldu

Şehit Polisler İçin Kızıltepe\'de Taziye Çadırı Kuruldu

Mardin'in Kızıltepe İlçesi'nde dün 'akrep' adı verilen zırhlı aracın devrilmesi sonucu şehit olan Özel Harekatçı 4 polis memuru için Kızıltepe'de taziye çadırı kuruldu.

05.10.2011 17:55

Mardin'in Kızıltepe İlçesi'nde dün 'akrep' adı verilen zırhlı aracın devrilmesi sonucu şehit olan Özel Harekatçı 4 polis memuru için Kızıltepe'de taziye çadırı kuruldu. Taziye için gelen konuklar şehit polislerin arkadaşları karşıladı, Kaymakam Erkaya Yırık ve Emniyet Müdürü Mehmet Yaşar Şimşek de taziyeleri kabul etti.

Kızıltepe- Mardin karayolunda dün polis aracının devrilmesi sonucu, şehit olan Aytaç Usta, Hasan Babacan, Kuddusi Arısoy ve Mustafa Acar için İlce Emniyet Müdürlüğü bahçesinde taziye çadırı kuruldu. Yörenin geleneklerin uygun olarak taziye çadırı girişine şehit polislerin fotoğrafları asılırken, çadır girişinde bekleyen şehit polislerin görev arkadaşları, taziye için gelen konukları karşıladı. İlçe Kaymakamı Erkaya Yırık ve Emniyet Müdürü Mehmet Yaşar Şimşek de çadır içerisinde gelen konukların taziye dileklerini kabul ederek, onlarla birlikte şehitlere fatiha okudu.

Kızıltepeli vatandaşların büyük ilgi gösterdiği taziye çadırında konuşan Kaymakam Erkaya Yırık, elim bir kaza sonucu 4 polis memurunun şehit düştüğünü hatırlatarak, "Geçen yıl da bir şehidimiz olmuştu, toplam 5 şehidimiz oldu. Kızıltepe'de görev yapan kamu görevlileri ve Kızıltepe halkı kendi şehitlerine, kendi insanına sahip çıkmış ve emniyet müdürlüğü camiasının acılarını paylaşmışlardır. Hayatlarını seve seve feda eden polislerimiz, Kızıltepe halkının can güvenliğini, asayiş ve huzur ile güveni sağlayan, gece nöbet tutan, ülkenin milletiyle bölünmez bütünlüğüne sahip çıkan, cansiperane savunan, her türlü federkarlığı gösteren arkadaşlarımızdır" dedi.

Herkesin doğup, yaşayıp öldüğünü belirten Erkaya Yırık, "Ancak bu arkadaşlarımız daha çok gençti. Hayatlarını kaybeden polislerimize Allah'tan rahmet, kederli ailerine ve emniyet camiasına başsağlığı, metanet ve uzun ömürler diliyorum" diye konuştu.

Bu arada taziye çadırına gelen konuklara yöreye özgü acı kahve mırra ile çay ikram edildi. - Mardin/ Kiziltepe

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Şehit Polisler İçin Kızıltepe'de Taziye Çadırı Kuruldu - Son Dakika


Advertisement