SEREBRAL PALSİ HASTASI YAĞMUR, FİZİK TEDAVİ SONRASI OKULUNA KAVUŞTU - Son Dakika
Güncel

SEREBRAL PALSİ HASTASI YAĞMUR, FİZİK TEDAVİ SONRASI OKULUNA KAVUŞTU

VAN'ın İpekyolu ilçesinde sol bacağının üzerinde duramayan, bu nedenle de parmak uçları üzerinde yürümek zorunda kalan Serebral Palsi (beyin felci) hastası Yağmur Polat'ın (11), gördüğü fizik tedavi sonrası hayatı değişti.

08.12.2021 09:42  Güncelleme: 10:05

VAN'ın İpekyolu ilçesinde sol bacağının üzerinde duramayan, bu nedenle de parmak uçları üzerinde yürümek zorunda kalan Serebral Palsi (beyin felci) hastası Yağmur Polat'ın (11), gördüğü fizik tedavi sonrası hayatı değişti. 5'inci sınıfa kadar evde eğitim gören Polat, tedavinin ardından yürüyerek okuluna gidip gelmeye başladı.

İpekyolu ilçesinin Cevdet Paşa Mahallesi'nde oturan Hangül ve Niyazi Polat çiftinin 3 çocuğundan Yağmur, rahatsızlanınca ailesi tarafından hastaneye götürüldü. Sol bacağının üzerinde duramayan Yağmur'a, doktorlar Serebral Palsi tanısı koydu. Hastalığı nedeniyle 5'inci sınıfa kadar eğitimini evde gören Yağmur'un hayali olan okuluna kavuşabilmesi için ailesi fizik tedavi için bir rehabilitasyon merkezine götürdü. Daha önce parmak uçları üzerinde güçlükle yürüyen Yağmur, yaklaşık 3 yıllık fizik tedavinin ardından normal insanlar gibi yürümeye başladı.

'HAYALİME KAVUŞTUM'

Tunca Uras Ortaokulu 6'ncı sınıf öğrencisi olan Yağmur Polat, Geçirdiğim hastalık sonucu sol bacağım hasar gördü. Merdivenden çıkıp inemiyordum, okula gidemiyordum. Ama fizik tedavi ile tanıştıktan sonra hayatım yüzde yüz değişti. Ben birinci sınıftan beridir evde eğitim görüyordum. Öğretmenler eve gelip bana eğitim veriyordu. Okula gitmek en büyük isteğimdi. Fizik tedavi görüp ameliyatlar geçirdikten sonra hayatım değişti. Şimdi okula gidebiliyorum, hayallerimi gerçekleştirebiliyorum, koşuyorum ve oyun oynayabiliyorum. Şu an çok mutluyum. Beni tedavi eden hocama çok teşekkür ediyorum. Gerçekten psikolojik olarak da çok yardımcı oluyorlar. Fizik tedaviye başlamadan sohbet ediyorlar dedi.

'BİR BABA OLARAK ÇOK MUTLUYUM'

Yağmur Polat'ın babası Niyazi Polat ise kızının daha önce parmak ucunda yürüdüğünü belirterek, Sol dizi ve elini kullanamıyordu. Sol dizinde kayma vardı. 3 yıldır fizik tedavi görüyor. Şimdi parmak uçlarında yürümeyi bıraktı. Normal yürüyor. Dizinde düzelme var. Daha önce çömelip kalkamıyordu, dengesini koruyamıyordu, koşamıyordu, okula gidemiyordu. 5'inci sınıfa kadar evde eğitim gördü. Fizik tedavisinden sonra artı rahatlıkla okula gidebiliyor, çömelebiliyor, kendi ihtiyaçlarını karşılayabiliyor. Yani yemek yiyemiyordu, biz yediriyorduk. Şimdi kendisi yiyor diye konuştu.

SEREBRAL PALSİ HASTASI YAĞMUR, FİZİK TEDAVİ SONRASI OKULUNA KAVUŞTU
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel SEREBRAL PALSİ HASTASI YAĞMUR, FİZİK TEDAVİ SONRASI OKULUNA KAVUŞTU - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement