Servier ile Amgen'in Kardiyovasküler Alanda İşbirliği - Son Dakika
Güncel

Servier ile Amgen'in Kardiyovasküler Alanda İşbirliği

Servier,dünyanın önde gelen biyoteknoloji şirketlerinden Amgen ile kardiyovasküler alanda önemli bir işbirliği anlaşması imzaladı.

13.07.2013 08:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İkifirma arasındaki güç birliği ile kardiyovasküler alandaki ürün araştırma ve geliştirmelerinin artırılması hedefleniyor.

Anlaşma kapsamında Amgen, Servier'ingeliştirmiş olduğu, kronik kalp yetersizliği ve stabil anjina pektorishastalarının tedavisinde kullanılan Coralan® (Ivabradine)adlı ürünün ABD'deki pazarlama ve satış haklarına sahip olacak.

Servier- Amgen işbirliği hakkında açıklama yapan Servier CEO'su Jean-Philippe Seta, Servier'inhastalara yenilikçi ilaçlar sunan lider bir biyoteknoloji şirketiyle işbirliği yapmasından büyük memnuniyet duyduklarını kaydetti. Dr.Seta ; ''Bu anlaşma ve işbirliği aynı zamanda Servier olarak geliştirdiğimiz en önemli kardiyovaskülerinnovasyon olan ivabradine'nin medikal değerinin de onaylanması anlamına gelmektedir''dedi.

Servier tarafından keşfedilip geliştirilen If inhbitörü olan Coralan, halen ABD dışında 100 ayrı ülkede kardiyovasküler alanda ilk basamak tedavide kullanılmaktadır. İlacın klinik faydaları ve güvenilirlik profili 40 bini aşkın hastanın katıldığı randomize kontrollü çalışmalar ile de kanıtlanmıştır ve dünya genelinde yaklaşık 6 milyon hasta Coralantedavisinden yararlanmaktadır.

2010 yılında ESC Kongresi'nde sunulan ve The Lancet Dergisi'nde yayınlanan Shift Çalışmasıyla etkinliği bir kez daha kanıtlanan Coralan; kalp hızı yüksek,NYHA II- IV grubunda yer alan sinüs ritmindeki kalp yetersizliği olan hastalarda kardiyak ölümleri ve hospitalizasyonu %18 oranında istatistiksel olarak anlamlı bir şekilde azaltmıştır.

Coralan'ın hayat kurtarıcı etkileri kalp hızı ≥75 olan hastalarda daha belirgindir. Buhastalarda total mortalite % 17 oranında azalmıştır. Coralan' ın, tüm bu özellikleriyle, sistolik kalp yetersizliği olan sinüs ritmindeki ve kalp hızı ≥75 hastalarda kullanılması EMA (Avrupa İlaç Ajansı) tarafından onaylanmıştır.

Coralan yeni ESC Kalp Yetersizliği Tedavi Kılavuzunda tedavi algoritmasındaki yerini almıştır. Ayrıca İngiltere'deki NICE Tedavi Kılavuzu tarafından da koroner kalp hastalığının tedavisinde kullanılmak üzere önerilmiştir.

Coralan geliştirme programı ,Signify çalışması kapsamında koroner arter hastalığı, yüksek kalp hızı ve ejeksiyonfraksiyonu korunmuş hastalarla devam etmektedir.

Amgen ile yapılan işbirliği kardiyak miyozin aktivatörüolan ve halihazırda sistolik kalp yetersizliği olan hastalarının tedavisinde araştırılan'omecamtiv mercabil¹' molekülünün Avrupa'da pazarlama ve satışını kapsamaktadır.

Faz II çalışma sonuçları Amsterdam'da düzenlenecek ESC Kongresi'nde sunulacaktır.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Servier ile Amgen'in Kardiyovasküler Alanda İşbirliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement