"Seyyah"ın dünya prömiyeri gerçekleştirildi - Son Dakika
Kültür Sanat

"Seyyah"ın dünya prömiyeri gerçekleştirildi

"Seyyah"ın dünya prömiyeri gerçekleştirildi

Samsun Devlet Opera ve Balesi (SAMDOB), anlatımlı konser "Seyyah"ın dünya prömiyerini gerçekleştirdi.

28.09.2019 21:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Samsun Devlet Opera ve Balesi (SAMDOB), anlatımlı konser "Seyyah"ın dünya prömiyerini gerçekleştirdi.

Samsun Atatürk Kültür Merkezi Aydın Gün Salonu'nda, türkülerin özgün şekilde korunarak modern sentezle seslendirildiği anlatımlı tek bölümlük konser "Seyyah", sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

"Bavulda biriken türküler" sloganıyla hazırlanan eserde, Rumeli'den Erzurum'a kadar aşina olunan türküler ile acıklı ve sevinçli hikayeleri anlatıldı.

Müzik düzenlemeleri ve aranjmanı Onur Altıparmak, librettosu ve rejisi Burak Ölmez'e ait eserin koreografisini Görkem Cengiz, kostüm tasarımını Gülnur Çağlayan Tuluk, dekor tasarımını Hakkı Kandır, ışık tasarımını Oğuz Murat Yılmaz üstlendi.

Konserde solist sopranolar Betül Uzunoğlu, Gamze Barhan, Ezgi Özer, tenorlar Dinçer Gökçe, Metin Bayram, Özer Öndeş ve Samsun Devlet Klasik Türk Müziği Korosu sanatçısı Tuğba Akatay'a, SAMDOB orkestrası ve bale sanatçıları Hakan Aydemir ile Sıla Aşık eşlik etti.

Konserde Eray Dönmez ise anlatıcı olarak katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat 'Seyyah'ın dünya prömiyeri gerçekleştirildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Başkan Büyükkılıç, Mustafa Kumlu Ulu Çınarlar Yaşlı Yaşam ve Dayanışma Merkezi'ni Ziyaret Etti
    14:28 Başkan Büyükkılıç, Mustafa Kumlu Ulu Çınarlar Yaşlı Yaşam ve Dayanışma Merkezi'ni Ziyaret Etti

    Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Mustafa Kumlu Ulu Çınarlar Yaşlı Yaşam ve Dayanışma Merkezi'nde bulunan ulu çınarları ziyaret etti. Başkan Büyükkılıç, yaşlı çınarlara hizmet veren merkezi gezip, kadınlarla sohbet etti ve gezi sözü verdi. Ayrıca Ulu Çınarlar Korosu'nun türkülerini dinleyen Büyükkılıç, birlik ve beraberlik mesajı verdi.

  • Pinokyo Müzikal Masalı İBB CRR Konser Salonu'nda sahnelenecek
    14:24 Pinokyo Müzikal Masalı İBB CRR Konser Salonu'nda sahnelenecek

    Pinokyo Müzikal Masalı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda gerçekleşecek etkinlikte, Pinokyo'nun hayallerinin peşinde koşarken yaşadığı maceralar, sevinçler ve zorluklar seyircilerin beğenisine sunulacak. Etkinlik, dürüstlük, sadakat ve gerçek benliği bulma arayışı gibi evrensel temaları vurgulayarak izleyicilere hem eğlenceli hem düşündürücü bir deneyim yaşatacak.

  • Kara Ağaç Destanı Oyuncuları Selçuklu Uygarlığı Müzesi'ni Ziyaret Etti
    14:18 Kara Ağaç Destanı Oyuncuları Selçuklu Uygarlığı Müzesi'ni Ziyaret Etti

    Kayseri Büyükşehir Belediyesi bünyesinde bulunan Selçuklu Uygarlığı Müzesi'ni ziyaret eden Kara Ağaç Destanı dizi oyuncuları Merih Öztürk ve Eray Ertüren, yapıya emeği geçenlere teşekkür etti.

  • Tekirdağ Kent Arşivi Dijital Ortama Aktarılıyor
    14:14 Tekirdağ Kent Arşivi Dijital Ortama Aktarılıyor

    Tekirdağ Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından kurulan kent arşivi, geçmişin izlerini takip etmek isteyenlerin erişimini kolaylaştırmak ve kentin zengin kültürel mirasını korumak amacıyla dijital ortama aktarılıyor. İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Hacıoğlu, kent arşivinde tarihi, kültürü, folkloru, gelenek görenekleri, fotoğrafları, kitapları ve eski gazeteleri bulunduğunu belirtti. Dijitalleştirme çalışmalarının devam ettiğini ifade eden Hacıoğlu, amaçlarının kaybolmaya yüz tutmuş eserleri ve evrakları tarihe, bilime ve insanlığa kazandırmak olduğunu söyledi.

  • Kütahyalı sanatçının 7 bine yakın çini deseni kitap haline getiriliyor
    14:11 Kütahyalı sanatçının 7 bine yakın çini deseni kitap haline getiriliyor

    Kütahyalı çini sanatçısı Hamza Üstünkaya'nın 7 bine yakın çini deseninin kitap haline getirileceği açıklandı. Üstünkaya, çini sanatının zorluğunu ve çini yaparken duyulan heyecanı anlattı. Kendi özgün desenlerini çizen sanatçı, basılacak olan kitapların dünyada ses getireceğini belirtti.

  • Falih Rıfkı Atay'ın Vefatının Ardından 53 Yıl Geçti
    13:47 Falih Rıfkı Atay'ın Vefatının Ardından 53 Yıl Geçti

    Türk edebiyatının üretken isimlerinden biri olan gazeteci, yazar ve siyasetçi Falih Rıfkı Atay'ın vefatının üzerinden 53 yıl geçti. Atay'ın hayatı, edebi çalışmaları ve siyasi kariyeri hakkında bilgiler verilmektedir. Ayrıca, Atay'ın Türk edebiyatına ve ülkenin kurtuluşuna dair önemli katkıları da vurgulanmaktadır.

  • Aslan Dansı Yapan Kadınların Görüntüleri
    13:20 Aslan Dansı Yapan Kadınların Görüntüleri

    Çin'in güneyindeki Guangdong eyaletinde, bir zamanlar erkek egemenliğinin olduğu geleneksel bir Çin gösteri sanatı olan aslan dansına ilgili duyan kadınların sayısı giderek artıyor. Xinhua Haber Ajansı muhabirleri Guangdong'dan bildiriyor.

  • Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Malatya'da deprem sonrası incelemelerde bulundu
    13:18 Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Malatya'da deprem sonrası incelemelerde bulundu

    Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkilediği Malatya'da yıkılan binaların inşaatını inceleyerek, restorasyon çalışmalarını denetledi. Bakan Ersoy, Vali Ersin Yazıcı ve diğer ilgililerle birlikte yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

  • Ege Üniversitesi Emel Akın MYO Öğrencilerinden Anlamlı Sergi
    12:41 Ege Üniversitesi Emel Akın MYO Öğrencilerinden Anlamlı Sergi

    Ege Üniversitesi Emel Akın Meslek Yüksekokulu Moda Tasarım Bölümü öğrencileri, kağıtlardan hazırladıkları ve Bornova Belediyesi Yeşilova Höyüğü Ziyaretçi Merkezi'nde açtıkları anlamlı bir sergiyle sanatseverlerin karşısına çıktı. Küresel Geri Dönüşüme Vefa Sergisi büyük ilgi gördü.

  • Aydın Büyükşehir Belediyesi Çanakkale Zaferi'ni Konserle Kutladı
    12:40 Aydın Büyükşehir Belediyesi Çanakkale Zaferi'ni Konserle Kutladı

    Aydın Büyükşehir Belediyesi, Çanakkale Zaferi'nin 109'uncu yıl dönümüne özel bir konser düzenledi. Konserde sevilen sanatçı Özgür Can Çoban, Çanakkale Zaferi'nin ruhunu yansıtan eserleri seslendirdi.


Advertisement