Siirt'te Sağduyu Çağrısı - Son Dakika
Güncel

Siirt'te Sağduyu Çağrısı

Siirt\'te Sağduyu Çağrısı

Siirt'te çıkan ve 5 kişinin öldüğü olayların ardından 16 sivil toplum örgütü sağduyu çağrısında bulundu.

10.10.2014 19:08

Siirt'te çıkan ve 5 kişinin öldüğü olayların ardından 16 sivil toplum örgütü sağduyu çağrısında bulundu.

Siirt'te 16 sivil toplum örgütü adına açıklamayı yapan Baro Başkanı Cemal Acar, yaklaşım 26 gündür IŞİD kuşatması altında insanlık onuru adına bir mücadele gösteren Kobani halkının acılarını paylaştıklarını belirterek, "Kobani için yapılması gereken ne varsa yapılmasını talep ediyoruz. Kobani'deki olayların ülkemizde bir kaosa ve provokasyona dönüşmemesi adına sorumluluğu bulunanları uyarma, altında imzası bulunan Siirt'teki tüm sivil toplum ve demokratik kitle örgütleri olarak sorumluluğumuzun bir gereğidir. Kobani ayrışmanın değil, bir birleşmenin sebebi olarak algılanmalıdır.

Demokratik temelde olmak kaydıyla her türlü tepki meşrudur. Yeter ki can ve mal kaybına sebep olacak sonuçlar doğurmasın. Okulların, sağlık ocaklarının, kütüphanelerin yanında vatandaşlara ait evlerin, iş yerleri ve araçlarının yakılmasını ve yıkılmasını demokratik bir tepki olarak algılamamız mümkün değildir" dedi.

Baro Başkanı Acar, son 3 günden bu yana yaşananların kaygı verici olduğunu belirterek, "Genel ve yerel yöneticilerden, yaşanan bu gerginliği sonlandırıp normalleşme adına kamuoyunu rahatlatacak açıklamalar bekliyoruz. Yaşanan bu olumsuzluklardan dolayı siyasetçilerin gereken sonuçları çıkarmış olduklarını umuyoruz. Yanlış politikalar sonucunda başta ilimiz olmak üzere ülkede yaşamını yitirenlere Allahtan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Tüm bu yaşananlara rağmen barış ve çözüm sürecinin devamı yönündeki çağrımızı bir kez daha yineliyoruz" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Siirt'te Sağduyu Çağrısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement