Tarihi Kâbus - Son Dakika
Spor

Tarihi Kâbus

Tarihi Kâbus

Teleset Mobilya Akhisarspor, tarihinde ilk kez çıktığı finalde zafere ulaştı. Fenerbahçe, yeşil-siyahlı rakibine karşı ligdeki 2 maçtan sonra Ziraat Türkiye Kupası’nda da boyun eğdi.

11.05.2018 02:36

Akhisarspor, tarihi finalde şampiyonluğa ulaştı. Kulüp tarihinde ilk kez finale gelen yeşil-siyahlılar, Fenerbahçe karşısında zafere uzandı.

Yeşil-siyahlılar, ligden sonra kupada da sarı-lacivertlileri üzdü. Ligde 1-0 ve 3-2'lik galibiyetlerle gülen Akhisarspor, kupa finalinde de galip geldi.

Fenerbahçe, ligde sadece Akhisarspor'a iki maçta da yenilirken, kupada da finalde aynı rakibine karşı şanssızlığını kıramadı. Ligdeki 6 puanlık kayıp nedeniyle Galatasaray'ın gerisinde olan Fenerbahçe, kupayı da Akhisarspor'a kaybetti.

Bu sezon 3 resmi maçta da Ege temsilcisine kaybeden Aykut Kocaman ve takımı, adeta tarihi bir başarısızlığa imza attı. Fenerbahçe hem lig hem de kupada aynı rakibine karşı şanssızlık yaşadı.

Kupa hasreti sürüyor

Fenerbahçe'nin kupa hasreti devam ediyor. En son 25 Ağustos 2014 tarihine TFF Süper Kupası'nda Galatasaray'ı yenerek şampiyon olan sarı-lacivertliler, 991 gündür kupa kazanamıyor. 2 kupa finali kaybeden sarı-lacivertliler, lig yarışında da zirveye çıkamamıştı. 2014'ten sonra Galatasaray 5, Beşiktaş 2, Konyaspor 2 ve Akhisarspor 1 kupa kazandı.

Bu sefer olmadı

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, Türkiye Kupası'nda ilk kez final kaybetti. Kocaman, kariyerinde bu kupada oynadığı ilk 3 finali de kazanma başarısı göstermişti. Ahmet Suat Özyazıcı ve Gündüz Kılıç'la kupayı en fazla kazanan teknik direktör unvanına sahip olan Kocaman, bu kez üzüldü.

11. kez kaybetti

Fenerbahçe, 17. kupa finalinde 11. kaybını yaşadı. Akhisarspor'a karşı 3-2'le yenilen sarı-lacivertliler, üst üste de 2. finalinden yenik ayrıldı. Tarihinde 6 kez bu kupayı kazanan Fenerbahçe, adeta sarsıldı. Akhisarspor ise ilk finalinde şampiyonluğa ulaştı.

Kaynak: Skorer

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement