"Terör Örgütü Üyeliği" Davasında Karara Doğru - Son Dakika
Güncel

"Terör Örgütü Üyeliği" Davasında Karara Doğru

"Terör örgütüne üye oldukları" iddia edilen Dicle Haber Ajansı (DİHA) muhabiri Emine Altınkaya'nın da arasında bulunduğu 43 sanığın yargılandığı davada, mahkeme, gelecek celse karar vermek üzere dosyayı incelemeye aldı.

22.05.2013 13:28

"Terör örgütüne üye oldukları" iddia edilen Dicle Haber Ajansı (DİHA) muhabiri Emine Altınkaya'nın da arasında bulunduğu 43 sanığın yargılandığı davada, mahkeme, gelecek celse karar vermek üzere dosyayı incelemeye aldı.

Sanıkların katılmadığı, Ankara 12. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada sanık avukatları hazır bulundu. Cumhuriyet Savcısı Cemil Tuğtekin, geçen celse verdiği esas hakkındaki mütalaasını tekrarladığını bildirdi.

Duruşmada söz alan sanık avukatlarından Emrah Şeyhanlıoğlu, yasak yöntemlerle elde edilen delillere mahkemenin itibar etmemesi gerektiğini, usule aykırı hareket eden kolluk görevlilerinin arama işlemlerinin geçersiz olduğunu savundu.

Sanık avukatları, mahkemeden, dosyanın, 6352 sayılı "Yargı Hizmetlerinin Etkinleştirilmesi Amacıyla Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması ve Basın Yayın Yoluyla İşlenen Suçlara İlişkin Dava ve Cezaların Ertelenmesi Hakkında Kanun" ile 6459 sayılı "İnsan Hakları ve İfade Özgürlüğü Bağlamında Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun" kapsamında incelemesini talep etti.

Bazı sanık avukatları da esas hakkındaki savunmalarını yazılı olarak mahkemeye sundu.

Duruşma dosyasının, 6352 ve 6459 sayılı yasa hükümleri dikkate alınarak karar için incelenmesine karar veren mahkeme, duruşmayı erteledi.

-Esas hakkındaki mütalaa-

Cumhuriyet savcısı, esas hakkındaki görüşünde, sanıklardan 21'nin "PKK/KCK terör örgütü üyesi olmak" suçundan 7 yıl 6'şar aydan 15'er yıla, Okan Basat ve Mehmet Akyar'ın ise "örgüt üyeliği" ve "patlayıcı madde bulundurmak" suçundan 28 yıl 4'er aya kadar hapsini istemişti.Sanıklardan, terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın akrabası Gülfem Öcalan ile DİHA Muhabiri Emine Altınkaya'nın da aralarında bulunduğu 19'nun beraatını talep eden savcı, "terör örgütü propagandası yapmakla" suçlanan bütün sanıklar hakkındaki kamu davasının da "3. Yargı Paketi" doğrultusunda ertelenmesini talep etmişti. - ANKARA

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 'Terör Örgütü Üyeliği' Davasında Karara Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement