Toprak Grubu: TMSF'ye Olan Borcumuzun Tamamını Ödedik - Son Dakika
Ekonomi

Toprak Grubu: TMSF'ye Olan Borcumuzun Tamamını Ödedik

Toprak Grubu, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'na olan borcunun tamamını ödediklerini belirterek, Toprak Grubu'nun 22 şirketinin ve 21 sanayi tesisinin yönetimini 29 Haziran'da, bin 56 gün sonra TMSF'den devraldıklarını bildirdiToprak Grubu,...

26.06.2012 17:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Toprak Grubu, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'na olan borcunun tamamını ödediklerini belirterek, Toprak Grubu'nun 22 şirketinin ve 21 sanayi tesisinin yönetimini 29 Haziran'da, bin 56 gün sonra TMSF'den devraldıklarını bildirdiToprak Grubu, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'na (TMSF) olan borcunun tamamını ödediklerini belirterek, Toprak Grubu'nun 22 şirketinin ve 21 sanayi tesisinin yönetimini 29 Haziran'da, bin 56 gün sonra TMSF'den devraldıklarını bildirdi.

Toprak Grubu'ndan yapılan açıklamada, Halis, Mehmet, Ahmet Toprak ve Toprak Grubu şirketleriyle Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) arasında 18 Aralık 2004 tarihinde ana protokol imzalandığı, daha sonrada 6 Şubat 2008 tarihinde birinci ek protokol ve son olarak da 15 Haziran 2012 tarihinde yürürlüğe giren ikinci ek protokol imzalandığı vurgulandı.

Bu protokoller sonucunda Toprak Grubu'nun TMSF'ye olan borcunu tamamıyla ödediği ve TMSF ile nihayetinde helalleştiğinin ifade edildiği açıklamada, "Toprak Grubu'nun 22 şirketinin ve 21 sanayi tesisinin yönetimi 29 Haziran 2012 tarihinde, bin 56 gün sonra tekrar Halis Toprak'ın Yönetim Kurulu Başkanlığı'nda Toprak Ailesi'ne geçecektir.

TMSF yönetimi altında Toprak Grubu'na ait 22 sanayi tesisinden sadece bir tanesi olan Toprak İzolasyon Fabrikası bir Alman firmasına satılmış, geriye kalan ve ülkemizin 6 bölgesinde bulunan 21 sanayi tesisi ise halen Toprak Grubu'na aittir ve bu sanayi tesislerimizin büyük bir kısmı halen üretim faaliyetine devam edememektedir. Toprak Grubu'nun hedefi ülkemizin milli serveti olan bu tesisleri en kısa süre içinde tekrar faaliyete geçirip, ilaveten 7 bin 500 kişiye yeniden iş imkanı sağlamaktır. Böylece 1977 yılından beri 35 senedir milyarlarca dolar katma değer yaratarak hizmet ettiğimiz Türk ekonomisine, yeniden üretim ve istihdam yaratarak; ihracat yaparak ve vergi vererek katkı sağlamaya devam etmek hedefini taşımaktayız" denildi. - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Ekonomi Toprak Grubu: TMSF'ye Olan Borcumuzun Tamamını Ödedik - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement