Trabzon: Minik Abdülkerim'in Dramı - Son Dakika
Güncel

Trabzon: Minik Abdülkerim'in Dramı

Trabzon'da yaklaşık 7 ay önce geçirdiği rahatsızlık sonucu yatağa mahkum olan 11 yaşındaki Abdülkerim Uzun, iyileşeceği günü bekliyor.

18.08.2006 11:53

Trabzon'da yaklaşık 7 ay önce geçirdiği rahatsızlık sonucu yatağa mahkum olan 11 yaşındaki Abdülkerim Uzun, iyileşeceği günü bekliyor.

Oğlunun geçtiğimiz Şubat ayında soğuk algınlığı şikayetiyle rahatsızlandığını belirten anne Hacer Uzun (32), oğlunu önce Trabzon Kadın ve Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'ne götürdüklerini ardından iyileşmeyince de Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi'ne götürdüklerini söyledi. Farabi Hastanesi'nde doktorların kendisine oğlunun 3 günlük ömrü kaldığını söylediğini ifade eden anne Uzun, "Oğlumu 2006 yılının Şubat grip vakasıyla Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'ne doktora götürdük. Burada doktorlar ilaç verdi ancak çocuk tam iyileşemediği için KTÜ Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi'ne başvurduk. Burada bize oğlumun 3 günlük ömrü kaldığını, beyninde su toplaması olduğu için hemen ameliyata alınması gerektiğini söylediler. Ameliyata aldılar. Sonrasında ise servise yatırdılar. Bir hafta sonra çocuğum aniden fenalaştı. Müdahale ettiler, bir süre sonra bana çocuğumun öldüğünü söylediler. Ancak 4 saat kadar sonra bana oğlumun yeniden yaşama döndüğünü söylediler. Sonrasında ise çocuğum bir daha ayağa kalkamadı" dedi.

Eşi İsmail Uzun ile oğullarını bir umutla Ankara Hacattepe Üniversitesi Hastanesi'ne de götürdüklerine kaydeden anne Hacer Uzun, "Burada bize doktorlar tam olarak da olmasa çocuğumun bir hata sonucu bu duruma düştüğünü söylediler. Yani Farabi Hastanesi'ndeki servisinde mikrop kaptığını ima eder gibiydiler. Şimdi çocuğum yatağa mahkum. Eşim bir hurdacıda çalışıyor, aylık geliri ise 400 milyon lira. Oysa çocuğum aylık ilaç masrafı 200 milyonu buluyor. Ayrıca doktorların verdiği bin 500 Euro değerindeki ilaçları ise paramız olmadığı için alamıyoruz. Yeşil Kart sayesinde ilaçlarımızın bir kısmını alıyoruz ancak büyük bir kısmını karşılayamıyoruz. Bunun için hayırsever vatandaşların yardımına ihtiyacımız var" diye konuştu.

KTÜ Farabi Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Haluk Ulutku ise ailenin iddialarını kendilerinin de araştıracaklarını belirterek, "Biz hastanemizin hijyeni ve sterilesine çok önem veriyoruz. Aylık olarak her servisteki çalışanlarımızdan kültür alıyoruz. Bölgede de bu konuda örnek gösterilen bir hastaneyiz. Ailenin iddiaları olabilir. Ancak ben buna ihtimal vermiyorum" şeklinde konuştu.

Anne Hacer Uzun, oğlunun 7 aydır hiç konuşamadığını ancak her şeyi algıladığını ifade ederek, Trabzonsporlu futbolcu Szymkowiak hayranı olduğunu söyledi. Yatağının başucunda Trabzonspor forması ve Szymkowiak resimleri bulunan Abdulkerim, Trabzonspor'u ve Szymkowiak'ı çok sevdiğini bakışları ve gülüşleriyle tescil ederken, anne Uzun oğlunun sağlığında top oynarken sürekli bu futbolcunun formasını giydiğini belirtti. Başucundaki formaları ve resimleri almaya kalkıştığı zaman oğlunun ağlayarak buna tepki verdiğini belirten anne Uzun, "Trabzonspor'un Polanyalı futbolcusu Szymkowiak'a büyük hayranlık duyuyor. Eğer oğlumu ziyarete gelirse oğlum çok mutlu olacak. Bu mutluluğu bizden inşallah esirgemez. Kendisini evimize bekliyoruz" dedi.

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Trabzon: Minik Abdülkerim'in Dramı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement