Türkiye Üniversitelerarası Wushu, Sanda ve Taoulu Şampiyonası - Son Dakika
Spor

Türkiye Üniversitelerarası Wushu, Sanda ve Taoulu Şampiyonası

- Saygı duruşu Türkiye Wushu Kung Fu Fedarasyon Başkan Vekili Abdurrahman Akyüz'ün konuşması Müsabakalardan görüntüler Türkiye Üniversiteler arası Wushu Kung Fu Şampiyonası Bartın'da başladı Türkiye Üniversiteler arası Wushu Kung Fu Şampiyonası Bartın Üniversitesi ev sahipliğinde başladı.

18.04.2019 20:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

- Saygı duruşu

Türkiye Wushu Kung Fu Fedarasyon Başkan Vekili Abdurrahman Akyüz'ün konuşması

Müsabakalardan görüntüler

Türkiye Üniversiteler arası Wushu Kung Fu Şampiyonası Bartın'da başladı

Türkiye Üniversiteler arası Wushu Kung Fu Şampiyonası Bartın Üniversitesi ev sahipliğinde başladı.

Saygı duruşunun bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından sporcular tarafından küçük bir gösteri düzenlendi.

Türkiye Wushu Kung Fu Fedarasyon Başkan Vekili Abdurrahman Akyüz, Kutlubey kampüsündeki kapalı spor törende yaptığı konuşmada, Wushu Kung Fu'nun dünyadaki en faydalı sporlar arasında yer aldığını söyledi.

Wushu Kung Fu sporunun insan sağlığı açısından da önemine vurgu yapan Akyüz, şunları kaydetti.

"Bu spor insan sağlığına en faydalı olan, mücadele ve dövüş tekniklerinde en faydalı olan ve mücadele ve savaş savaş sanatı olan bir spordur. Dünya Sağlık Örgütü tarafından 1 Nisan'da tavsiye edilen sağlıklı olmak, huzurlu yaşamak, hastalıklarımızı tedavi etmek ve erken ölmemek için bu spor tavsiye ediliyor. Bu spor kendimizi savunmak ve savaşta kendimizi savunmak için dünyada yegane spordur. Spor, edep ve saygı demektir. Çocuklarımızı iyi yetiştirmek için bunun en güzel yolu spordur."

35 üniversiteden sanda ve paolo branşlarında 133 erkek ve kadın öğrencinin katıldığı şampiyona, 20 Nisan'da sona erecek.

Programa, Bartın Başsavcısı Adem Aydemir,İl Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali Özdemir, İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar Demir ve öğrenciler katıldı.

Türkiye Üniversitelerarası Wushu, Sanda ve Taoulu Şampiyonası
Kaynak: AA

Son Dakika Spor Türkiye Üniversitelerarası Wushu, Sanda ve Taoulu Şampiyonası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement