Uluslararası Frankfurt Kitap Fuarı Başladı - Son Dakika
Dünya

Uluslararası Frankfurt Kitap Fuarı Başladı

Uluslararası Frankfurt Kitap Fuarı Başladı

Yüz ülkeden 7 binin üzerinde yayınevinin katıldığı 65.Frankfurt Uluslararası Kitap Fuarı başladı.

09.10.2013 17:01

Yüz ülkeden 7 binin üzerinde yayınevinin katıldığı 65. Frankfurt Uluslararası Kitap Fuarı başladı.

Federal Dışişleri Bakanı Dr. Guido Westerwelle, Frankfurt Belediye Başkanı Peter Feldmann ve Alman Yayıncılar Birliği Başkanı Prof. Dr. Gottfried Honnefelder gibi isimlerin katıldığı açılış töreniyle birlikte, dünya kültür ve edebiyat çevrelerinin gözleri de Frankfurt'a çevrildi. Bin 500'ün üzerinde yazarın okurlarıyla buluşacağı fuarın en önemli tartışma konularının başında ise yayın dünyasında gittikçe etkisini artıran dijitalleşme geliyor.

Prof. Dr. Honnefelder açılış töreninde yaptığı konuşmada bu konuya dikkati çekerek, kitapçıların gelirlerinin her geçen yıl azaldığını ve bu eğilimin önümüzdeki dönemlerde de devam etmesini beklediklerini vurguladı. Öte yandan uzmanlar dijital yayıncılığa bağlı olarak ortaya çıkan yeni iş alanlarının, kitapçıların olmasa bile yazarların gelirlerinin korunabilmesi açısından önemli imkanlar sunabileceğini tartışıyorlar.

PAULO COELHO KATILMADI

"Simyacı" ve "Veronika Ölmek İstiyor" gibi aralarında Türkçenin de bulunduğu onlarca dile çevrilen eserlerin sahibi olan ve dünyanın en önemli yazarları arasında gösterilen Brezilyalı Paulo Coelho, ülkesi Frankfurt Uluslararası Kitap Fuarı'nın onur konuğu olmasına rağmen, Almanya'ya gelmeyerek edebiyat çevrelerinde büyük şaşkınlığa neden oldu. Coelho, fuara katılmayışının nedeni olarak, birçoğunu tanımadığı Brezilyalı yazarların etkinlikler kapsamında davet edilmiş olmasını göstermişti.

BAKANLIK YEMEKTE BULUŞTURDU

Fuarda yaklaşık 200 yayınevinin 3 bin kitabının sergileneceği Türkiye ulusal standının koordinasyonunu yürüten Kültür ve Turizm Bakanlığı yetkilileri, Berlin Büyükelçisi Hüseyin Avni Karslıoğlu, Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Nihat Gün, Frankfurt Başkonsolosu Ufuk Ekici ve Frankfurt Başkonsolosluğu Kültür Ataşesi Osman Şahin gibi isimlerin de hazır bulunduğu bir yemekte, basın mensupları ile bir araya geldi.

Almanya'nın 1850'lerden itibaren kalkınmasını fuarlara dayalı olarak sürdürdüğünü ifade eden Büyükelçi Karslıoğlu, Frankfurt'un da dünyanın en önemli fuar merkezlerinden biri olduğunu dile getirdi. Bakanlığın, Türk yayıncıların fuarlara katılımını bütün imkanlarıyla desteklediğini belirten Müsteşar Yardımcısı Nihat Gün ise Frankfurt'taki Türk stantlarının 352 metrekare olduğunu kaydederek, "Yayınlarımıza ek olarak on telif ajansımızın fuara katılımı da desteklenmiştir. TEDA Çeviri ve Yayın Destek Programı çerçevesinde basılan bin 18 eserden 295'i de bu fuarda okurlarla buluşacak" dedi. - FRANKFURT

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya Uluslararası Frankfurt Kitap Fuarı Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement