Üsküdar Vapuru Faciasının 53. Yılı - Son Dakika
Güncel

Üsküdar Vapuru Faciasının 53. Yılı

İzmit Körfezi'nde 1 Mart 1958'de, "Üsküdar" Vapurunun Batması Sonucu Hayatını Kaybeden 76'sı Öğrenci 272 Kişi Gölcük'de Törenle Anıldı.

01.03.2011 19:33

İzmit Körfezi'nde 1 Mart 1958'de, "Üsküdar" vapurunun aniden çıkan fırtınada alabora olup kısa sürede batması sonucu hayatını kaybeden 76'sı öğrenci 272 kişi Gölcük'de törenle anıldı.

Faciada yaşamını yitirenler anısına Gölcük Şehitliği'nde düzenlenen törende, Gölcük Kaymakamı Adem Yazıcı, Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, Belediye Başkan Yardımcıları Mehmet Olgun, İbrahim Tektaş, Kemal Kahraman, Milli Eğitim Müdürü Ahmet Demir, İlçe Müftüsü Mahmut Şahin, kazada kurtulan 68 yaşındaki Hikmet Ağaçkoparan ile ölenlerin yakınları ve öğrenciler, şehitlerin mezarına karanfil bıraktı.

Törende gözyaşlarını tutamayan Hikmet Ağaçkoparan, kazada sınıf arkadaşı Bilgin Türkay'ın yaşamını yitirdiğini ifade ederek, "Ben Endüstri Meslek Lisesine gidiyordum. Aynı apartmanda oturan ve çocukluk arkadaşım Bilgin Türkay ile birlikte okula gidip geliyorduk. İşte o gün yine beraberdik ve bir anda neye uğradığımızı anlayamadık. Vapur battı. Türkay'ın cesedini 21 gün sonra bulduk. Bugün de kendisini rahmetle anıyorum" diye konuştu.

Kaymakam Yazıcı ile Belediye Başkanı Ellibeş'in, Şehitlik Anıtı'na çelenk koymasıyla başlayan tören, dua okunmasının ardından sona erdi.

Daha sonra, Gölcük Değirmendere Sanat Kültür Merkezi'nde, dönemin gazetelerinden alınan kupürlerin yer aldığı serginin açılışı yapıldı.

1 Mart 1958 tarihinde, Karamürsel'e gitmek üzere 293 yolcu ve mürettebatla İzmit İskelesi'nden hareket eden "Üsküdar" adlı yolcu vapuru, Petrol Ofisi açıklarında, sahilden 500 metre uzaklıkta aniden çıkan fırtına sonucu alabora olmuş, kısa sürede tamamen sulara gömülmüştü. Kazada, İzmit'teki okullarından Gölcük ve Karamürsel'deki evlerine dönen 76'sı öğrenci 272 kişi hayatını kaybetmişti.

- KOCAELİ

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Üsküdar Vapuru Faciasının 53. Yılı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement