Vali Sodan Veda Ziyaretlerine Başladı - Son Dakika
Yerel

Vali Sodan Veda Ziyaretlerine Başladı

Vali Sodan Veda Ziyaretlerine Başladı

Merkez Valiliği görevine atanan Adıyaman Valisi Ramazan Sodan, veda ziyaretlerine İl Genel Meclisi ile başladı.

07.08.2012 14:13

Merkez Valiliği görevine atanan Adıyaman Valisi Ramazan Sodan, veda ziyaretlerine İl Genel Meclisi ile başladı.

İl Genel Meclis üyelerinin ağustos ayı toplantılarının son oturumuna katılan Vali Ramazan Sodan, meclis üyelerinden 'helallik' istedi. İl Özel İdare Genel Sekreteri Kenan Doğan ve Sekreter Yardımcısı Sami Işık'ın da katıldığı toplantının başkanlığını yapan İl Genel Meclis Başkanı Necmi Baykan, Vali Ramazan Sodan'ın iz bırakanlar arasında yer alacağını vurguladı. Baykan, Vali Ramazan Sodan'ın Adıyaman'dan ayrılmasının kendilerini üzdüğünü ve kendisiyle çok güzel ilişkiler kurulduğunu belirterek, birlikte güzel hizmetlere imza attıklarını, güzel ahlak ve insanlığı nedeniyle Vali Ramazan Sodan'ı özleyeceklerini dile getirdi.

Vali Sodan, Adıyaman'da 4 yıl 3 ay boyunca görev yaptığını ve bu süre içersinde birlik, beraberlik ve huzur içersinde çalıştıklarını belirterek, istemeden üzdüğü tüm Adıyaman halkından haklarını helal etmelerini istedi. Meclis üyelerinden 'helallik' isteyen Sodan, "Birlik ve beraberlik içersinde görevlerimizi sürdürdük. Sizlerde bize her alanda yardımcı oldunuz. Bizde icra makamı olarak görevimizi yerine getirmeye çalıştık. İsrafa meydan vermeden, tasarruf tedbirleri içersinde Adıyaman'a faydalı olmaya çalıştık. Göreve başladığım gün itibariyle her günüm Adıyaman'a yararlı olma çabası içersindeydim. En büyük gayretim, bu görev bilinci içersinde mesuliyet ve sorumluluğun verdiği yük ile doğruları yapmak oldu Bunları söylemekten hicap duyuyorum. Biz kamu görevlisiyiz. Bunlar hükümetimizin sağladığı imkanlarla oldu. Biz sadece yönetici olarak bunları takip ettik" dedi.

Vali Sodan, sağlık, eğitim, ulaşım, turizm gibi konularda geldiği günden bu güne kadar yapılan hizmetleri şu şekilde anlattı:

"Buraya tayinim çıktığında, gelmeden önce Sağlık Bakanımızı ziyaret ettim. Kendisi bana 400 yataklı hastane yapmak için yer teminini istedi. Gelir gelmez ilk işimiz bu oldu ve yer hususunda çalışma başlatarak bu konuyu çözüldü. İlimizde sağlık alanında çok önemli başka yatırımlarda oldu. Sağlık yatırımları yönünden ilimiz iyi bir duruma geldi. Eğitim yönünde ise göreve ilk geldiğimizde şu anki Diş Sağlığı Merkezi'nin oradaki Fatih Lisesini ve Karapınar'daki Yeni Mahalle Lisesi'nin ödenekleri vardı ama yeri tahsis edilmemişti. Eğitim alanında da ilk olarak bunu gerçekleştirdik. Derslik açığımızın olduğunu biliyorduk ve bu açığı kapatmak için çalıştık. Milletvekillerimizin bu alanda büyük destekleri oldu. Önemli ödenekler temin ettik. Bu ödeneklerle benim dönemimde 3 bin civarında derslik var iken benim döneminde bin 800 civarında derslik yapıldı. Bu da toplamda 50 ilköğretim okulu, 15 liseye tekabül ediyor. Geldiğimde 3 anaokulu var iken 30'a yakın anaokulumuz oldu. 'Okulumu Yap Kampanyası' başlatarak bu kampanyayla da 10'a yakın anaokulu, 2 ilköğretim okulu, 2 tane 240 odalı yurt yapımı gerçekleşti. Ayrıca Merinos tarafından Besni'ye üniversite yapılacak. Adıyaman'a hangi yatırım olursa onu almaya çalıştık. Bütün amacımız Milli Eğitim Bakanlığının ödeneği olmadan da çeşitli kaynaklardan faydalanmaktı. Adıyaman'da bölünmüş yol iken Şambayat'tan bu çalışmaları başlattık. Ulaştırma Bakanlığımızda gerekli desteği verdi ve bu gün 130-140 kilometre bölünmüş yolumuz var. Gölbaşı'ndan Kahta'ya kadar bu sağlandı. Nisisibi Köprüsü'nün de temeli atıldı. Belki Adıyaman'dan Diyarbakır'a kadar bölünmüş yola sahip olacağız. Turizm yönünde de güzel gelişmelerimiz oldu. Nemrut Yolu parke olarak yapıldı, hizmet evi bitmek üzere. Nemrut'ta çevre düzenlemesi yapılacak, Arsemia'dan kral yolu yapılıyor. Perre için büyük gayret ettik ve 14 milyonluk projeyi kabul ettirdik. Proje gerçekleşirse daha güzel bir görünüme kavuşacak. Tuz Hanı davası çözümlendi.Perre güzel bir tarihi mekan olarak kullanılacak. Adıyaman'ın gelecekte önünü daha açık görüyorum. İl Özel İdaresi'nin yerini kapalı spor salonu yapılması için tesis ettik, SODES projeleri kapsamında çok güzel şeyler yapıldı. Kamu kuruluşları 300'e yakın proje gerçekleştirdi. SODES kapsamında kütüphaneler, spor alanları, anaokulları, oyun parkları ve daha birçok şey yapıldı. Adıyaman benim geldiğim günden bu güne çok gelişti. Bundan sonra daha da güzel olacaktır. Bunu hep birlikte ve huzur içersinde çalışmaya bağlıyorum. Adıyaman'ın gelişmesinde benim de az bir tuzum olmuşsa ne mutlu bana. Birilerini üzmüşsem hoşgörünüzü istiyorum. Kapım hepinize açıktı, bundan sonra da öyle olacak."

İl Genel Meclis üyesi Celal Erkan ise, Vali Sodan'ın ender bir kişiliğe sahip olduğunu ve kişiliğinden taviz vermeden doğruları yaptığını ifade etti. - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Vali Sodan Veda Ziyaretlerine Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement