Zübeyde Hanım, Bakırköy'de Anıldı - Son Dakika
Yerel

Zübeyde Hanım, Bakırköy'de Anıldı

Zübeyde Hanım, Bakırköy\'de Anıldı

Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün annesi Zübeyde Hanım, ölümünün 91. yılında Bakırköy'de düzenlenen törenle anıldı.

14.01.2014 16:06  Güncelleme: 12:04

Bakırköy Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, Bakırköy Belediyesi ve Türk Anneler Derneği Bakırköy Şubesi tarafından Attila İlhan Parkı'nda bulunan Zübeyde Hanım büstü önünde tören düzenlendi.

Büste çelenklerin konulmasıyla başlayan törende, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Törene, Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen, Türk Anneler Derneği Başkanı Çiğdem Göymen, sivil toplum örgütleri üyeleri, Bakırköy Belediyesi Zübeyde Ana Çocuk Evi'nde eğitim gören 3-6 yaş arası çocuklar ve vatandaşlar katıldı.

Törende konuşan Erzen, Mustafa Kemal Atatürk'ün sadece Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu değil, aynı zamanda yaşadığı çağın en önemli lideri olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Zübeyde Anne, hepimizin annesi, anneannesi, babaannesi, ninesidir. İyi ki Zübeyde Annemiz doğmuş da Mustafa Kemal Atatürk de doğmuş oldu. Barışı seven, hoşgörü sahibi, çağdaşlaşma konusunda sürekli adım atan, Türk kadınına büyük değer veren Mustafa Kemal Atatürk'ü yetiştirdiği için kendisine şükran borçluyuz. Bir Fransız atasözünde söylediği gibi; 'İnsanlar fiziksel olarak öldüğü zaman hemen ölmezler, o insan ancak kendisi hatırlanmadığı zaman ölür.' Türkiye Cumhuriyeti var olduğu müddetçe ne Mustafa Kemal Atatürk ölecek ne de Zübeyde Anne ölecek. Biz ve bizlerden sonra gelenler hep onları kalbimizde yaşatacağız. Zübeyde Annemizin ve ulu önderimiz Atamızın toprakları bol olsun, huzur içinde yatsınlar."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Zübeyde Hanım, Bakırköy'de Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement