Hollywood Bu Diyetleri Yapıyor! - Son Dakika
Kadın

Hollywood Bu Diyetleri Yapıyor!

Hollywood Bu Diyetleri Yapıyor!

Gıpta ile baktığımız Hollywood ünlülerinin formda kalma sırlarını açıklıyoruz. İşte ünlülerin zayıflama sırları...

16.04.2012 17:30  Güncelleme: 08:58

Rolden role bürünen, az zamanda etkin bir şekilde forma girebilen Hollywood ünlülerinin uyguladığı diyetler, zayıflamanız ve incelmeniz için size ilham verebilir...

Kabul edelim ki onlar gibi görünmek istiyoruz. Kimler mi? Her gün gerek televizyon gerekse bilgisayar ya da iPad ekranımızda karşımıza çıkan ünlüler gibi tabii.

Rahatlıkla kilo verebilen zarif yıldızların acaba evlerindeki buzdolapları hangi yiyeceklerle dolu veya gün boyu neler yiyip içiyorlar? Böylesine formda kalabilmelerinin sırrı ne? Hangi diyeti nasıl uyguluyorlar?

İşte Hollywood'dan bazı ünlüler ve sırları...

Scarlett Johansson'un düşük kalori diyeti

Vücudunun seksi kıvrımları ile ünlü Scarlett Johansson, rol aldığı Iron Man 2 filmindeki deri kostümün içine girebilmek için birkaç kilo kaybetmek zorunda kalmış. Johansson; beyaz et ve sebze ağırlıklı düşük kalorili bir diyeti düzenli spor ile destekleyerek amaçladığı kiloya inenlerden. Düşük kalorili diyetler, kiloyu verdikten sonra kolay kolay geri almamanızı sağlayor fakat diyet yapan kişinin kendini çoğunlukla aç hissetmesine de neden oluyor tabii. Scarlett, özellikle de cilt ve saçlar için vücudun az da olsa yağ asitlerine de ihtiyacı olduğunu söylüyor ve sebze ve meyve gibi düşük kalorili tüketimin yanında en azından vücudun bu ihtiyacını da karşılayacak besinlere yer vermeyi unutmamanızı tavsiye ediyor.

Rihanna, Atkins Diyeti uygulayanlardan

Her kadının isteyeceği seksi hatlara sahip pop yıldızı Rihanna, karbonhidrat seviyesinin düşürülmesiyle birlikte vücudun enerji ihtiyacını karşılaması için yağlara yönelmesini sağlayan Atkins Diyeti'ni uygulayanlardan. Hızlı kilo kaybını sağlayabilen bu diyetin sağlıklı olup olmadığı aslında günümüzde halA bir tartışma konusu. Protein ve yağ ağırlıklı beslenmeyi teşvik eden Atkins diyeti, beraberinde karbonhidrat alınmadığından sindirim esnasında daha yüksek enerji harcayan vücudun bu şekilde daha fazla kilo kaybetmesini sağlamakta. Fakat vücutta kolesterol seviyesinin yükselmesine ve sağlığınızın bozulmasına neden olabilmekte. Bu yüzden uygulanmadan önce doktorunuza danışmanızda büyük fayda var. Rihanna'nın vücut ölçülerine kavuşmanın en iyi yolu, belki de Gym'in yolunu tutmaktan geçiyor. Siz ne dersiniz?

Kirsten Dunst ve alkalin diyeti

Aslında Kirsten Dunst'ın diyet yapmaya ihtiyacı olduğuna inanmak biraz zor. Fakat kabul etmek gerekli ki o da fiziğini biraz da uyguladığı alkalin diyetine borçlu. Alkalin diyeti, Hollywood'da oldukça popüler olan diyetlerden. Diyetin temelinde çikolata, kırmızı et gibi vücutta asit birikimini artırabilecek gıdalara daha az yer vermek var. öncelik; sebze, meyve ve yeşil çay gibi alkalin üreten yiyecekler. Sadece kilo vermek için değil, cildinizin ışıltısını artırmak için de uygulayabileceğiniz bu diyet, oldukça da sağlıklı. Alkalize olmak için asit üreten yiyeceklere daha az, alkalin üretenlere daha fazla yer vermelisiniz. Asit yapan bir besin olarak gördüğümüz limon, vücudumuzda alkalin özelliği gösterir, bu yüzden hayatınıza çok daha fazla sokabilirsiniz. Bol miktarda su içmeye gayret edin. Hatta, içtiğiniz suya birkaç damla limon suyu da damlatabilirsiniz, vücudunuzun asit-baz dengesine iyi gelecektir. Bu diyet, diğerlerine göre kısa zamanda kilo verdirtmeyebilir fakat oldukça sağlıklıdır. Zararlı olmayan, her türlü gıdayı tüketebileceğiniz, son derece dengeli bir diyet...

Gisele Bündchen, Martha's Vineyard detoks diyeti mi uyguladı?

21 günde 10 kilo vermenizi sağlayan bir detoks planı olan Martha's Vineyard, bitkisel çay, bazı sebze ve meyve sularına ağırlıklı olarak yer veren, bir çeşit sıvı detoksu. Detoksun sağlığa oldukça olumlu katkıları olduğu biliniyor, 21 günde 10 kilo verme fikri de çok cezbedici, fakat vücudun bu kadar kısa zamanda böylesine fazla bir kilo kaybına uğramasının sağlıklı olup olmadığı da bir başka tartışma konusu. Bu detoksu üst üste iki gün uygulamanın zararlı olabileceğini düşünen doktorlar var. Belli aralıklarla, bir gün boyunca uygulanabileceğini ekliyorlar. ünlü top model Gisele Büdchen, Martha's Vineyard detoks diyetinin haftada bir gün ile sınırlandırılması gerektiğini söylüyor. Siz yine de bu detoks diyetini uygulamada kararlıysanız, lütfen öncesinde doktorunuzla görüşün çünkü kısa zamanda fazla kilolarınızdan kurtulmanızı sağlayacak bu detoks diyeti, sağlığınız için zararlı da olabilir...

Madonna'nın yıllara savaş açan vücudunun sırrı, makrobiyotik diyet

Birkaç sene içinde 60 yaşına girmeye hazırlanan Madonna, sadece müziğiyle değil düzgün fiziği ve oldukça hareketli kişiliğiyle kadın-erkek, herkesi kendine hayran bırakıyor. Peki fiziğinin geçen yıllara direnerek böyle iyi kalmasının sırrı ne? Makrobiyotik diyetin hem vücut hem de ruh sağlığını dengelediğini söyleyen Madonna; alkol, sigara ve tatlıya yer vermiyor, neredeyse her gün de egzersiz yapıyor. Yin Yang ilkelerini temel alan makrobiyotik diyetinde sebze, baklagil ve kepekli tahıllara yer var. çorba, önemli bir yer kaplıyor. Balık eti dışında başka et tüketilmediğinden katı bir vejetaryen diyeti olarak da algılanabilir. Madonna, yağlı gıdalardan uzak durararak uzun zamanda kalıcı kilo kaybı yaşayabileceğinizi söylüyor. Aslında kendisinin bir sırrı olmadığını, tüm sırrın sebze ve meyve ve tahıllar da olduğunu ekliyor.

Natalie Portman tam bir vejetaryen

Son yılların en büyük çıkış yapan Hollywood yıldızlarından Natalie Portman, formunu 'avlanarak elde edilmemiş yiyecekler' tüketmeye borçlu olduğunu söylüyor. Bir insan et tüketmeden de yaşayabilir fakat vücudun demir ihtiyacını karşılamayı da ihmal etmemeli çünkü yediğimiz etlerden vücuda önemli derecede 'demir' girdisi oluyor. Bu yüzden vejetaryenler zaman zaman demir ilacı kullanmak zorunda da kalabiliyor. Aynı şekilde B2, B12 vitaminleri ve çinkoyu da tablet halinde almaları gerekebilir. Natalie Portman; ' vejetaryenler de son derece lezzetli ve yaratıcı yemekler yiyebilir, ille de 'et' yenecek diye bir kaide yok' diyor. Siz belki vejetaryen olmak istemeyebilirsiniz ama en azından kırmızı ete belki biraz daha az yer vermeyi deneyebilirsiniz.

Kaynak: Womenist.net

Son Dakika Kadın Hollywood Bu Diyetleri Yapıyor! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement