Nepal'de regl olduğu için kulübeye kapatılan kız yaşamını yitirdi - Son Dakika
Kadın

Nepal'de regl olduğu için kulübeye kapatılan kız yaşamını yitirdi

Nepal\'de regl olduğu için kulübeye kapatılan kız yaşamını yitirdi

Nepal'de regl olan kadınların ve kız çocuklarının evlerinin dışındaki barakalarda zorla tutulduğu 'chhaupadi' uygulaması sonucunda 16 yaşındaki Anita Chand, yılan sokması sonucu hayatını kaybetti.

11.08.2023 21:08  Güncelleme: 02:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Nepal'de regl olan kadınların ve kız çocukların evlerinin dışındaki barakalarda zorla tutulduğu "chhaupadi" uygulaması can aldı. Evinin dışındaki bir barakada kalmaya zorlanan 16 yaşındaki kız, yılan sokması sonucu yaşamını yitirdi.

YILAN SOKTU

Güney Asya ülkesi Nepal'de regl olduğu için evinin dışındaki bir barakada kalmaya zorlanan 16 yaşındaki kız, yılan sokması sonucu hayatını kaybetti.

UYGULAMA ÜLKEDE YASAL DEĞİL

Nepal'de tartışmalı bir uygulama olan "chhaupadi" ile regl olan kadınların ve kız çocukların evlerinin dışındaki barakalarda zorla tutuluyor. Ülkede yasal olmayan bu uygulama kapsamında ülkenin batısındaki Baitadi bölgesinde evinin dışındaki bir barakaya kapatılan 16 yaşındaki bir kız, uyurken yılan ısırması sonucu günü yaşamını yitirdi.

POLİS, SORUŞTURMA BAŞLATTI

Anita Chand'ın ölümü, 2019 yılından bu yana ülkede bu sebeple rapor edilen ilk ölüm oldu. Aile ise kızlarının hayatını kaybettiğinde regl olduğu iddialarını kabul etmedi.

CHHAUPADİ NEDİR?

Regl olan kişilerin 'temiz olmadığı ve dokunulmaz olduğu' inancına dayanan "chhaupadi" 2005 yılında ülkede suç kapsamına alınmış, uygulamanın tespit edilmesi durumunda 3 aya kadar hapis cezası ile 3 bin Nepal rupisi para cezası verilmesine karar verilmişti.

Son Dakika Kadın Nepal'de regl olduğu için kulübeye kapatılan kız yaşamını yitirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (6)

  • Paravan Hesap: Mantıksızlık , akılsızlık ve cahillik bakidir. 2023 yılında bile tıbbın teknolojinin bilimin geliştiği dönemde hala böyle mahluklar vardır. Kızcağız ölmüş kurtulmuş yoksa ömrünün sonuna kadar çekmek zorundaydı bu ızdırabı. 11 1 Yanıtla
  • Necati Kaya: Cehalet sadece bu kültürde dedigimiz cehalette yok. Her geri kalmış yerde var. 12 0 Yanıtla
  • selma doğru: Yazıklar olsun size, kız çocuğunun ne suçu vardı? Kadın olarak dünyaya gelmek mi? Kim getirdi? 9 0 Yanıtla
  • Beşiktaş 1903: ALLAHIM bu cehalet nezaman biter 5 0 Yanıtla
  • Paravan Hesap: Cahilliğin, egitimisizligin tedavisi yokdur. Peygamberimiz yalnız müslümanlar için değil tüm dünya için geldi. 3 1 Yanıtla
  • Filozof sn.: İKİŞEYDEN EMİN DEGİLİM BİRİ EVRENİN SONSUZLUĞU DİĞERİ İNSAN APTALLIĞININ SONSUZLUĞUDUR.a.einstein 2 0 Yanıtla

Advertisement