"1. Ulusal Eskişehir Opera ve Bale Günleri" - Son Dakika
Kültür Sanat

"1. Ulusal Eskişehir Opera ve Bale Günleri"

"1. Ulusal Eskişehir Opera ve Bale Günleri"

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Yılmaz Büyükerşen, "1.ulusal Eskişehir Opera ve Bale Günleri" Etkinliğinde Kentin En Üst Düzeydeki Sanatın Örneklerini Paylaşacağını Söyledi

09.03.2011 15:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü ile Eskişehir Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle düzenlenecek "1. Ulusal Eskişehir Opera ve Bale Günleri" etkinliğinde kentin en üst düzeydeki sanatın örneklerini paylaşacağını söyledi.

Büyükerşen, Sanat ve Kültür Sarayı'nda düzenlediği tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, son zamanlara Türk tarihine olan ilginin artmaya başladığını belirterek, Osmanlı İmparatorluğu'nun 600 yıllık hakimiyetinin romanlara ve tarih kitaplarına konu olduğunu kaydetti.

Türk opera ve bale sanatçılarıyla, bestecilerin de Osmanlı'ya olan ilgiden mahrum kalmadığını ifade eden Büyükerşen, şöyle konuştu:

"Bu gibi eserlerin daha da çoğalmasını istiyoruz. Eskişehir en üst düzeydeki sanatın örneklerini paylaşacak. 'Opera ve bale' gibi sanatları kentte görmekten mutluluk duyuyoruz. Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'a böyle bir günün Eskişehir'de düzenlenmesine destek verdiği için teşekkür ediyorum. Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, kentte 5 sahnede kent halkına performanslarını gösteriyor. Önümüzdeki 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü'nde ilimizin uydu kenti olan Sultandere'de Sultandere Sahnesi'ni açıyoruz. Böylece Eskişehir 6 ayrı sahnede her akşam performansları seyredecek. Eskişehir'in yakın zamanda kendi operasına kavuşmasını ümit ediyorum. Bu yılın sonunda 1250 kişilik yeni sahneli bir salonumuz da bitecek. O sahnede Aida Operası'nı seyretmek istiyorum."

-"AÇILIŞI VE FESTİVALİ DEMİRİŞ'E ADIYORUZ"-

Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü Rengim Gökmen de Türkiye'de opera ve balenin ülkenin medeniyet düzeyini ve karnelerini ifade ettiğini bildirdi.

Türk opera ve balesinin "1. Ulusal Eskişehir Opera ve Bale Günleri" etkinliğiyle devinim kazanacağını anlatan Gökmen, şöyle devam etti:

"Eskişehir son 11 yılda ülkenin bir kültür ve sanat kenti olma yolunda çok önemli adımlar attı. Bunu sanat adamı olarak gururla paylaşıyorum. Eskişehir, nüfusuna oranla ülkenin en kültürlü ve sanatsal anlamda gelişmiş kentidir. Bu günlerin Eskişehir'de olması tesadüf değil. Türk opera ve balesinin evrensel düzeyde var olma çabası tüm ürünleriyle Eskişehir'de sergilenecek. Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY) Genel Sekreteri Düsen Kaseinov da bugün açılışta bizi yalnız bırakmayacak. Açılış temsili, 'Karyağdı Hatun', 'Yusuf ile Züleyha' gibi halkın beğenisini kazanan eserlerin bestecisi olan ve geçen yıl hayatını kaybeden Okan Demiriş'in '4. Murat Operası' ile yapılacak. Bu akşamki açılışı ve festivali Demiriş'e adıyoruz."

Kültür ve Turizm Bakanlığının koordinatörlüğünde 9-26 Martta Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Kültür Merkezi'nde düzenlenecek etkinlikte, "4. Murat",

"Cem Sultan", "Karacoğlan", "Aşk-ı Memnu" operalarıyla "Güldestan" ve

"Kösem Sultan" baleleri sanatseverlerle buluşacak.

- ESKİŞEHİR

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat '1. Ulusal Eskişehir Opera ve Bale Günleri' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement