10 Grammy Ödüllü The Manhattan Transfer'in Konseri 21 Kasım'da Crr'de - Son Dakika
Kültür Sanat

10 Grammy Ödüllü The Manhattan Transfer'in Konseri 21 Kasım'da Crr'de

10 Grammy Ödüllü The Manhattan Transfer\'in Konseri 21 Kasım\'da Crr\'de

Grammy Tarihinde 1981 Yılında Hem Pop Hem de Caz Dalında 2 Grammy Ödülü Alarak Tarihe Geçen The Manhattan Transfer 21 Kasım'da Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda Bir Konser Verecek.

18.11.2010 14:26

Grammy tarihinde 1981 yılında hem pop hem de caz dalında 2 Grammy Ödülü alarak tarihe geçen The Manhattan Transfer 21 Kasım'da Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda bir konser verecek. Toplam 10 Grammy'si bulunan ve Tim Hauser, Janis Siegal, Alan Paul, Cheryl Bentyne isimli müzisyenlerin oluşturduğu The Manhattan Transfer üyelerinin sesleri arasındaki uyum, eleştirmenler tarafından mucize olarak nitelendiriliyor.

Türkiye'ye çeşitli defalar gelen ve konserler veren The Manhattan Transfer'in kurucusu Tim Hauser'in müzik kariyeri 15 yaşında Criterions adlı müzik grubuyla başladı. Bu grupla birlikte birkaç kayıt yapan Tim Hauser'in hayatının 30 yılı pazarlamacılık ve taksi şoförlüğü yaparak geçti. Yaşamı boyunca bir vokal topluluğu kurmayı hayal eden Tim'in rüyası taksisine Laurel Masse'yi taksisine almasıyla gerçeğe dönüşmeye başladı.

-30 YILLIK RÜYALARI-

The Manhattan Transfer'i oluşturan üyeler, Janis Siegel (alto), Laurel Masse (soprano), ve Alan Paul (teor) mutlu kazalar neticesinde tesadüfen bir araya geldi. Tim'in taksisine binen Laurel Masse, Tim'i Laurel Canyon adlı grupta çalan Janis Siegel'le tanıştırdı, grubun son üyesi Alan Paul ise zaten "Grease!" müzikalinde sahne alıyordu. Tim'in 30 yıllık rüyası bir anda gerçek olmuştu. Grup kurulduktan sonra Max's Kansas City, Reno Sweeney's, Cafe Carlyle çeşitli kulüplerde sahne almaya başladı. Grubu duyan Atlantic Records sahibi Ahmet Ertegün, ekiple bir sözleşme yaparak o günden itibaren yıllarca sürecek olan sürecek olan albüm kaydı anlaşması gerçekleştirdi. Kendi adını taşıyan ilk albümleriyle müzik listelerinde 22. Sıraya yükselen topluluk TV programlarına katılmaya başladı. Grubun ilk canlı albüm kayıtları "Pastiche" oldu.

-EN İYİ CAZ VOKAL GRUPLARINDAN BİRİ-

Bu albümün hemen ardından Laurel 1978 yılında bir trafik kazası geçirdi. Laurel'in gruptan ayrılmasıyla The Manhattan Transfer yola Cheryl Bentyne ile devam etti. Cheryl teknik olarak Manhattan Transfer'in ihtiyacı olan niteliklere sahipti ve grup onunla birlikte çıkardıkları ilk albüm "Extensions" ile hızlı bir yükselişe geçti. Halen devam eden bu müzikal birliktelik The Manhattan Tranfer'i müzik listelerinde ilk sıralara taşıyacak ve pek çok Grammy Ödülü kazandıracaktı. Grup uzun yıllar Dünyanın En İyi Caz Vokal Grubu olarak gösterildi. Gruptan bağımsız olarak solo çalışmaları da bulunan sanatçıların film müziği çalışmalarının yanı sıra dizi oyunculuğu kariyerleri de bulunuyor. Manhattan Transfer konserinin biletleri 47 ve 57 TL olarak açıklandı.(ANKA)

(NÇ/ÖMR)

Kaynak: ANKA

Son Dakika Kültür Sanat 10 Grammy Ödüllü The Manhattan Transfer'in Konseri 21 Kasım'da Crr'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement