17. Uluslararası Sürmeli Kültür, Sanat ve Sosyal Etkinlikleri Başladı - Son Dakika
Kültür Sanat

17. Uluslararası Sürmeli Kültür, Sanat ve Sosyal Etkinlikleri Başladı

Yozgat Belediyesince bu yıl 17'ncisi düzenlenen Uluslararası Sürmeli Kültür, Sanat ve Sosyal Etkinlikleri, sünnet şöleni ile başladı.

03.08.2016 20:02

Yozgat Belediyesince bu yıl 17'ncisi düzenlenen Uluslararası Sürmeli Kültür, Sanat ve Sosyal Etkinlikleri, sünnet şöleni ile başladı.

Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç, Cumhuriyet Meydanı'ndaki şölende, kültür sanat etkinliklerinin vatandaşların bir araya gelmesine katkı sağladığını vurguladı.

Bir tarafta acı, bir tarafta sevinç yaşandığını söyleyen Yurtnaç, şunları kaydetti:

"Ama devlet ve toplum hayatı bunun beraber gitmesini gerektiriyor. Dolayısıyla üzüleceğimiz zaman beraber üzüleceğiz, sevineceğimiz zaman beraber sevineceğiz. Millet olma bilinci ve şuuru bunu gerektiriyor. Bunu, bu tür kültürel etkinliklerle fazlalaştıracağız. Belediyemizi ayrıca tebrik ediyorum, teşekkür ediyorum. Buradaki kültürel etkinliği şenlik havasından çıkardığı için. Bu ülkede 15 Temmuz'dan sonra bir bedel ödendi. Bu bedeli de hep beraber ödedik. Yozgat halkı bir kahramanlık gösterdi, Türk halkı büyük kahramanlık gösterdi. Acılar paylaşınca azalır, mutluluklar da paylaşınca çoğalır denir. Yozgat'ta da bu tür çalışmaları devam ettireceğiz."

Yurtnaç, sünnet şöleni için emeği geçenlere teşekkür etti.

Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan da 103 çocuğun sünnet heyecanına ortak olduklarını, bu sevinci onların aileleriyle paylaştıklarını dile getirdi.

Yozgat'ın güzel şeylere layık olduğunu ifade eden Arslan, şunları kaydetti:

"Yozgat yaşanabilir bir şehir olsun, Yozgat, şehir kimliğine sahip bir şehir olsun. Birlik, beraberlik ve huzur içerisinde yaşadığımız bir şehir olsun. Temennimiz, dileğimiz budur. Bu tür aktiviteler de birliğimizi, beraberliğimizi pekiştiren çalışmalardır. Allah, birliğimizi, düzenimizi bozdurmasın. Allah, yar ve yardımcımız olsun. İnşallah bu kötü günler de gelmemek üzere geri gidecektir. Çok daha güzel ve aydınlık yarınlarda inşallah beraber olmayı Cenab-ı Hakk bizlere nasip etsin."

Konuşmaların ardından, Azerbaycan Halk Dansları Topluluğu gösteri sundu. Sünnet edilen çocuklara çeşitli hediyeler verilirken, katılımcılara pilav ikramında bulunuldu.

Uluslararası Sürmeli Kültür, Sanat ve Sosyal Etkinlikleri bir hafta sürecek.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat 17. Uluslararası Sürmeli Kültür, Sanat ve Sosyal Etkinlikleri Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement