19. Saraybosna Film Festivali - Son Dakika
Kültür Sanat

19. Saraybosna Film Festivali

19. Saraybosna Film Festivali

Mahsun Kırmızıgül'ün yönetmenliğini yaptığı "New York'ta Beş Minare" filminde rol alan Hollywood yıldızı Danny Glover, gazetecilerle bir araya geldi

21.08.2013 21:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mahsun Kırmızıgül'ün yönetmenliğini yaptığı 'New York'ta Beş Minare' filminde rol alan Hollywood yıldızı Danny Glover, 19. Saraybosna Film Festivali kapsamında gazeteciler ile bir araya geldi.

Başkent Saraybosna'da ve festivalde bulunduğu için memnuniyet duyduğunu dile getiren Glover, Saraybosna Film Festivali'nin kaliteli bir etkinlik olduğuna dikkati çekerek, festivalin oluşum fikrinin savaş döneminde ortaya çıkmasından dolayı çok etkilendiğini ifade etti.

Glover, "Saraybosna Film Festivali'nin temelleri bir savaşa dayanıyor. Kenti gezerken, insanların savaşı hatırladığını gördüm. Savaş döneminde yaşananları televizyonda izlediğimi hatırlıyorum. Keskin nişancılardan kaçan insanları gördüm. Yıllar sonra o korkunç olayların yaşandığı yerlere gelmek inanılmaz bir olay. Bana göre bu festival insanların 'iyileştirmede' yardımcı oluyor" diye konuştu.

Dünyanın değişik festivallerine katılmaya fırsat bulduğunu anlatan Glover, Saraybosna Film Festivali'ndeki atmosferin çok ayrı olduğunu söyledi.

Glover, Saraybosna Film Festivali kapsamında geleneksel olarak Katrin Cartlidge Vakfı tarafından verilen ve yarın Saraybosna Halk Tiyatrosu'nda düzenlenecek burs törenine katılacak. - Federation of Bosnia and Herzegovina

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat 19. Saraybosna Film Festivali - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement