32. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı - Son Dakika
Kültür Sanat

32. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı

32. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı

AA Kurumsal İletişim Yöneticisi Esra Kireçci, TÜYAP tarafından, Türkiye Yayıncılar Birliği işbirliği ile gerçekleştirilen fuar kapsamında düzenlenen imza günü etkinliğine katıldı Kireçci: ...

05.11.2013 17:00

Anadolu Ajansı (AA) Kurumsal İletişim Yöneticisi Esra Kireçci, Tüm Fuarcılık Yapım (TÜYAP) tarafından, Türkiye Yayıncılar Birliği işbirliği ile gerçekleştirilen 32. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı kapsamında, "Şimendifer Çocukları" başlıklı kitap serisi için düzenlenen imza günü etkinliğine katıldı.

TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'ndeki fuar kapsamında, Timaş Yayınlarından çıkan kitapları için düzenlenen etkinlikte AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Kireçci, kitap serisini çok uzun yıllardır arkadaşlıkları olan senarist-yazar Esra Ağaoğlu ile birlikte yaptıklarını belirterek, şunları kaydetti:

"Biz bu projeye, etrafın sihirli, büyülü diziden geçilmediği bir dönemde 'çocuklarımıza izletecek bir şey yok' fikrinden yola çıkarak, çocuk dizisi yapma düşüncesiyle başladık. Bir çalışma yaptık ve bunu önerdik. Kabul görmedi, ancak yılmadık. Arkadaşımın önerisiyle bunu kitaplaştırmaya karar verdik. Sonra Timaş'ın çok güzel çocuk ve genç yayınları var. Biz de onlarla görüşmeye karar verdik. Timaş da bizi çok heyecanlandıran şöyle bir cümle kurdu; 'Sizin hayalleriniz bizi çok heyecanlandırdı.' Bu çok ilginç bir şey. Çünkü sizin kafanızdaki bir fikir, birilerini heyecanlandırıyor ve basmak istiyorlar. Bu inanılmaz güzel bir duygu."

Kireçci, kitapların resimlendikten sonra gerçek olduğunu anladıklarını ifade ederek, bu kapsamda 3 kitabın basıldığını, diğer 3 kitabın da hazırlıklarının tamamlanmak üzere olduğunu ve serinin devam edeceğini söyledi.

"Kitapta her şeyin doğal olmasına dikkat ettik"

Kitabı yazarken çok eğlendiklerini dile getiren Kireçci, ilgiden memnun olduklarını, hatta imza için gelen bazı çocukların kitabı daha önceden okuduklarını belirttiğini kaydetti.

Esra Kireçci, bu tepkileri alınca çok mutlu olduğunu vurgulayarak, "Kitaplar 1 senedir piyasada. Geçen ay da sert kapak şeklinde ikinci baskısı yapıldı. Kitapta her şeyin doğal olmasına dikkat ettik. Anadolu'da herhangi bir yerde görebileceğiniz, karşınıza çıkacak bir kasaba, hikayenin geliştiği yer. Karakterler de sokakta, sınıfınızda, mahallenizde karşılaşabileceğiniz, olabildiğince gerçek karakterler. Ancak bir parçasıyla da naif bir hikaye bu. Yani 'süper güçleri olan bir dünyada ayakta kalır mı?' derseniz, bu kadar ilgiyi görünce ben, böyle bir şeye de ihtiyaç varmış diye düşünüyorum. Kitaptaki karakterler süper güçlerin aksine, kendi akıl, beceri ve yeteneklerini kullanıyorlar. Aynı zamanda çok büyük öz güvenli olan karakterler ama bu asla şımarıklık değil. Yani biz bu kitapta öz güvenin, yeteneğin, güvenmenin, dostluğun ve birlikte olarak bir şeyler başarmanın altını çizmek istedik. Aslında biraz bizim çocukluğumuzu şimdiki çocuklara hatırlatmak istedik. Şimdiki çocuklara da aslında böyle bir dünyanın var olduğunu hatırlatmak istedik" diye konuştu.

Kitap serisinin diğer yazarı Esra Ağaoğlu ile birbirlerini çok tamamlayan bir dile sahip olduklarını ifade eden Kireçci, yine birlikte başka çalışmalara da imza atmak istediklerini söyledi.

"İkimiz sonuna kadar beraber gideceğiz"

Esra Ağaoğlu da her çocuğun yaşayabileceği, fantastik olmayan, büyülü olmayan, gerçek dünyada yaşanabilecek gerçek bir hikaye ortaya çıkarmak istediklerini belirterek, şöyle devam etti:

"Çocukların ilgisi çok güzel. Bu ikimizin projesi. İkimiz sonuna kadar beraber gideceğiz. 4, 5 ve 6. kitapların 2014'te çıkmasını planlıyoruz. Seriyi 10'a tamamlamak niyetindeyiz. Hatta biz bu çocukları büyütüp, biraz daha gençlik romanlarına doğru götürmeyi düşünüyoruz. Yani karakterleri onu okuyan çocuklarla birlikte büyütmeyi düşünüyoruz. İlk kez bir kitap yazdım, ancak metin yazarlığı ve senaristlik yapıyorum. İnşallah çalışmalarımızın devamını getireceğiz." - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat 32. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement