İstanbul Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı Dr. Pervin Bezirci, "Eskimeyen tek teknoloji olan kitabı, günümüz bilgi teknolojileriyle buluşturup kaliteli şartlarda hizmete sunma misyonuyla yol almaya devam ediyoruz." dedi.
İstanbul Üniversitesinde (İÜ), 52. Kütüphane Haftası dolayısıyla "Kütüphane Şenliği 3" etkinliği düzenledi.
İÜ Merkez Kütüphanesi'nde gerçekleştirilen etkinliğin açılışında konuşan İÜ Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı Dr. Bezirci, kitapların sessizliğini, insanların, sanatın ve teknolojinin sesiyle buluşturduğunu belirtti.
Kitapları ve kütüphaneleri şenlik havasında konuşturmak istediklerini dile getiren Bezirci, "Kütüphanemizdeki tüm gelişmelerin yarışmalar ve eğlencelerle tanıtılması, duyurulması, kütüphaneye olan ilgi ve farkındalığın artırılması amacıyla gerçekleştirdiğimiz şenliğimizin ilkini 2013'te düzenlemiştik" ifadesini kullandı.
52. Kütüphane Haftası'nın "kütüphaneler ve çok kültürlülük" temasıyla 3 Nisan'a kadar kutlanacağını kaydeden Bezirci, şöyle devam etti:
"Alanında tek olması ve ilgi çekmesi sebebiyle, şartlara bağlı olarak her yıl düzenlediğimiz şenliğimizin önemli bir özelliği de ekip ruhunu yansıtması, tüm detayların hazırlanmasından dekorun kurulumuna kadar geçen sürede öğrencisinden personeline kadar tüm kütüphane ekibinin emeğini, gönül birliğini yansıtmasıdır. Elbette asıl işimiz bilgiye erişim. Biliyoruz ki artık bilgi artan bir biçimde rekabette üstünlük sağlayan kritik öneme sahip kurumsal bir kaynaktır. Stratejik bir kaynak olarak bilginin, bilgi kaynaklarının bilinçli bir şekilde yönetilmesi, kurumsal başarıyı artıran en önemli faktördür. Bu çerçevede bilgi kaynaklarının ne olduğunun tespit edilmesi, düzenlenmesi ve en önemlisi bir sistem dahilinde yönetilmesi gerekir. Bilginin üretilmesi, şüphesiz çok önemlidir ama bunu yapabilmek için daha önce ortaya konulmuş bilgiye erişebilmek gerekir."
Bezirci, kullanıcı odaklı ve iletişime açık, inovasyon projeleri üreten ve "bir adım önde, bir adım önce" prensibiyle çalıştıklarını vurgulayarak, "Eskimeyen tek teknoloji olan kitabı, günümüz bilgi teknolojileri ile buluşturup kaliteli şartlarda hizmete sunma misyonuyla yol almaya devam ediyoruz. Çalışıyoruz, üretiyoruz ve paylaşıyoruz." dedi.
Konya: "Üniversite kütüphanelerine okuyucu ilgisi çok yoğun"
İÜ Edebiyat Fakültesi Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ümit Konya ise AA muhabirine yaptığı açıklamada, halkın kütüphaneye olan dikkatini çekmek ve okuma alışkanlığını geliştirmek amacıyla etkinlikler düzenlendiğini söyledi.
Kütüphanelere gösterilen ilgiyi de değerlendiren Konya, "Aslında bir dolu kütüphane türü var. Üniversite kütüphanesi açısından bakıldığında, üniversite kütüphanelerine okuyucu ilgisi çok yoğun, bunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Öğrenciler hem araştırma yapmak için hem de genel kültürlerini geliştirmek amacıyla, kütüphaneleri kullanıyorlar. Özellikle son dönemlerde artan, bilgi teknolojisinin kütüphanelerde kullanılmasıyla, artık, kütüphaneye bile gelmeden kütüphane hizmetlerini kullanabilir hale geldiler." diye konuştu.
Konya, halk kütüphaneleri ile okul kütüphanelerinin sayısının az olduğunu anlatarak, "İstanbul'da 40 civarında halk kütüphanesi var. Bu sayı çok az. 15-16 milyonluk bir şehir için bu sayının artırılması gerekiyor. Bu kütüphanelerde çalışan personelin çoğunluğunun Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü mezunlarından oluşması gerekiyor" ifadelerini kullandı.
Etkinlik kapsamında, tiyatro oyunu oynandı, yarışma ve konser gerçekleştirildi.
Son Dakika › Kültür Sanat › 52. Kütüphane Haftası' - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?