900 Liraya Aile Filmi - Son Dakika
Kültür Sanat

900 Liraya Aile Filmi

900 Liraya Aile Filmi

50'nci Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde gala gösterimi yapılan 'Kısa Film' adlı filmin yönetmen, senarist ve başrol oyuncusu Ali Kemal Çınar, anne, baba ve kardeşinin de oyuncular arasında yer aldığı filmin maliyetinin 900...

07.10.2013 20:54

50'nci Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde gala gösterimi yapılan 'Kısa Film' adlı filmin yönetmen, senarist ve başrol oyuncusu Ali Kemal Çınar, anne, baba ve kardeşinin de oyuncular arasında yer aldığı filmin maliyetinin 900 lira olduğunu söyledi.

50'nci Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması kapsamında 'Kısa Film' adlı filmin gala gösterimi yapıldı. Yönetmenliğini, senaristliğini yaptığı filmin başrolünde de oynayan Ali Kemal Çınar'ın 'Kısa Film' adlı filminde oyuncular arasında anne, baba ve kardeşi de rol aldı. Filmin ardından yapılan söyleşiye yönetmen Ali Kemal Çınar, oyuncu Seyithan Çınar, Rabia Çınar, Osman Çınar, Atilla Demir, Nazif Coşkun, İshak Bingöl katıldı.

YÖNETMENİN İLK UZUN METRAJ FİLMİ

Söyleşide Ali Kemal Çınar, daha önce kısa metrajlı filmler yaptığını, ilk kez uzun metrajlı film çektiğini belirterek, filminde hemoroid hastalığından yola çıkarak ailesiyle yaşadıklarını anlattığını söyledi. Filminin 10 yıllık mazisi olduğunu aktaran Çınar, ilk uzun filminin kendi hayatını yansıtan bir film olduğunu belirtti. Söyleşide izleyicilerin sorularını da yanıtlayan Çınar, filme başta senaryo yazmadığını ve doğaçlama çekimlerin kurgulanıp hikayeleştirildiğini belirtti.

FİLMİN MALİYETİ 900 LİRA

Filmi çekerken belirli bir süreyi tutturma hedefi olmadığını dile getiren Çınar, 62 dakikalık filmde amacının mesaj vermek olduğunu kaydetti. Söyleşide bir izleyicinin "Çok sıkıldım, eğitiminiz nedir ve bu film kaça mal oldu?" sorusu üzerine Çınar, "Beden eğitimi mezunuyum. Sinemayla çok önceden haşır neşir oldum. Sinema üzerine bir lisans eğitimi almadım, kendi çabamla bir şeyler öğrendim. Amatörce kendi çabamızla yaptık. 900 liralık bir paraydı. Bütçesi olan bir film değildi. Bir kameram vardı. Bütçeyle değerlendirilmesini istemediğim bir şey. 100 bin lira da olabilirdi, 300 bin lira da olabilirdi. Film daha önemli bence. Kamerayı ben kullandım, öğeleriyle kendim ilgilendim ve ailemle oynadım. Oyunculara bile para bulamadık ki verelim. Film Diyarbakır'da çekildi" diye konuştu.

ANNE KÜRTÇE CEVAPLADI

Filmin oyuncuları arasında yer alan ve baba karakterini canlandıran Seyithan Çınar, "Bana filmde oyna dediği zaman 'Ben sinemayı seviyorum ama seyirci olarak. Yılmaz Güney, Eşref Kolçak, Fikret Hakan'ı seviyorum ama seyirci olarak. Oyuncu olarak ben anlamam bilmem' dedim. İkna etti, ne dediyse yaptık. Zalim babayı oynamışım ne yapayım" dedi. Filmin oyuncuları arasında yer alan Çınar'ın annesi Rabia Çınar da izleyicilerin sorusuna Kürtçe cevap verdi. Rabia Çınar, filmin çekimlerinde oğlunun söylediklerini yaptığını ve oğlunun başarılı olmasını istediğini söyledi. - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Kültür Sanat 900 Liraya Aile Filmi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement