Altın Koza İçin Geri Sayım Başladı - Son Dakika
Son Dakika Logo
Kültür Sanat

Altın Koza İçin Geri Sayım Başladı

Altın Koza İçin Geri Sayım Başladı
02.06.2008 11:07

Sinemaseverlerin Büyük Bir Heyecanla Beklediği '15. Altın Koza Film Festivali', Bu Gece Yapılacak Özel Bir Törenle Başlıyor.

Sinemaseverlerin büyük bir heyecanla beklediği "15. Altın Koza Film Festivali", bu gece yapılacak özel bir törenle başlıyor. Adana'da 8 Haziran Pazar gününe kadar devam edecek festivalde, 9 sinema salonunda, 176 film, dönüşümlü olarak 217 seansta gösterime sunulacak.

Türkiye'den ve dünyanın çeşitli köşelerinden uzun ve kısa metrajlı filmlerle belgeselleri seyirciyle buluşturacak olan "15. Altın Koza Film Festivali" bu akşam düzenlenecek Açılış Töreni ile seyircisine "merhaba" diyecek. Türkiye'den ve dünyanın çeşitli ülkelerinden festival nedeniyle Adana'da bulunan sinema konukları ile yerel, ulusal ve uluslararası medya konuklarının katılımıyla yapılacak Açılış Törenin sunuculuğunu Janset üstlenecek. Törende akapella grubu Vokaliz de herkesin kulağında yer eden unutulmaz film müziklerini seslendirecekleri mini bir konser verecek. Törenin ardından, son yılların dikkat çekici yönetmenlerinden Eran Riklis'in savaşın ve sınırların anlamsızlığını anlattığı ödüllü filmi "Limon Ağacı" izlenecek. Böylelikle filimin Türkiye prömiyeri de yapılmış olacak. Filmin oyuncuları Ali Suliman ve Rona Lipaz - Michael da geceye katılarak, festivalin havasını soluyacaklar.

İsrail, Alman ve Fransız ortak yapımı "Limon Ağacı", Filistinli dul Salma'nın limon ağaçları için yeni komşusu İsrail Savunma Bakanı'yla giriştiği mücadeleyi ve bakanın karısı ile aralarında gelişen dostluğu anlatıyor. Filmin başrolünde yine son yılların dikkat çekici oyuncusu Hiam Abbas yer alıyor. Son yılların dikkat çekici yönetmenlerinden olan Riklis'in yönettiği 2008 yapımı film, Berlin Film Festivali'nde "Panorama" bölümünün vitrini seçilmiş ve 20 bin gibi rekor bir oyla "İzleyici Ödülü" almıştı.

-SEZEN AKSU DA ALTIN KOZA'DA

Altın Koza Film Festivali, 15. yaşında tüm dünyadan uzun ve kısa metrajlı filmler ile belgeselleri kucaklıyor. Festivalde 9 sinema salonunda 176 film, dönüşümlü olarak 217 seansta gösterime sunulacak. Festivalin yarışma bölümünde ise, son dönemde Türkiye'de çekilen filmlerin yarışacağı "Ulusal Uzun Metrajlı Film Yarışması", çeşitli üniversitelerden öğrencilerin ürettiği filmlerin yarıştığı "Ulusal Öğrenci Filmleri Yarışması" ve Akdeniz ülkelerinde yapılmış kısa filmlerin görücüye çıkacağı "Uluslararası Akdeniz Ülkeleri Kısa Film Yarışması" yapılacak.

Festivalin bu yılki "Türk Sineması'nda Bir Usta Oyuncu" bölümü ise, Tuncel Kurtiz'e adandı. Tuncel Kurtiz'e ödülü 5 Haziran Perşembe günü Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu'nda yapılacak özel bir törenle sunulacak. Festivalin "Yaşam Boyu Onur Ödülleri" ise yönetmen Halit Refiğ ve oyuncular Selda Alkor ve Halil Ergün'e sunulacak. Onur Ödülleri de 6 Haziran Cuma günü Park Zirve'de yapılacak Festival Balosu'yla takdim edilecek.

Geleneksel Sevgi Korteji, Sinema Dayanışma Gecesi ve Sezen Aksu Konseri ise Adana'yı karnaval havasına sokacak festivalin diğer etkinlikleri arasında. (ANKA)

(GO/ZG)

Kaynak: ANKA

Son Dakika Kültür Sanat Altın Koza İçin Geri Sayım Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement