Anjelika Akbar’ın "Likafoni" Adlı Albümü - Son Dakika
Kültür Sanat

Anjelika Akbar’ın "Likafoni" Adlı Albümü


Anjelika Akbar’ın "Likafoni" Adlı Albümü

Anjelika Akbar'ın "Likafoni" Adlı Albümünün İlk Klibi Oğlu Yürek Akbar'dan!

04.03.2011 10:03

Ünlü besteci ve piyanist Anjelika Akbar'ın, bu ay piyasaya çıkacak olan "Likafoni" adlı albümünün ilk klibi 20 yaşındaki oğlu Yürek Akbar yönetmenliğinde "Libertango" adlı eser için çekildi. Akbar; senaryosunu kendi yazdığı eğlenceli klibinde hem eseri seslendiriyor hem de kendi tarifi olan pastasını yapıyor. Renkli ve esprili klibin en önemli özelliği ise, sadece internet ortamında yayınlanması.

İstanbul Culinary Institute ve Balat'ta bulunan eski bir piyano atölyesinde, Akbar'ın deyimiyle "yemeğin ve müziğin mutfağı" olan iki yerde çekilen klip, "Bedenin Gıdası" ve "Ruhun Gıdası"nı bir araya getiriyor. Gerçek hayatta yemek yapmayı çok seven Akbar; senaryosunu kendi yazdığı klibinde, bir yandan pasta yaparken diğer yandan da dünyanın en popüler eserleri arasında yer alan Astor Piazzolla'nın "Libertango" adlı eserini çello sanatçısı Rahşan Apay ile birlikte seslendiriyor.

Sadece internet ortamında yayınlanacak olan eğlenceli klibin çekimleri, yönetmen Turgut Ünal danışmanlığında Akbar'ın oğlu Yürek Akbar ile Yürek'in sınıf arkadaşı Kubilay Göze tarafından gerçekleştirildi. Çekimlere ayrıca, başta Murat Can Gökçe olmak üzere, Yürek'in sınıf arkadaşlarından oluşan kalabalık genç bir grup destek oldu. Kırılan yumurtalardan piyano tuşlarına, çikolatalı süslemeden çello yayına, çelloya giydirilen mutfak önlüğüne kadar çeşitli detaylarla göze ve kulağa hitap eden klipte Akbar'a, oğlu Yürek kısa bir süreliğine eşlik ediyor. İzleyenlere, yapılan pastanın detaylı tarifini gösterecek şekilde kurgulanan klip internet video paylaşım sitelerine yüklendi.

İlk klibi "Libertango" adlı esere çekilen "Likafoni" adlı albümde Akbar, 15 eser seslendiriyor. Albümün 9 solo piyano eserini Akbar seslendirirken, piyano ve çello düeti olan 6 eserde ise, Anjelika Akbar'a çello sanatçısı Rahşan Apay eşlik ediyor. Akbar, seçtiği, kolay dinlenebilir eserlerle özellikle gençlere hitap ederek, klasik müziği sevmeyen ve bilmeyen herkesin albümü sevebileceğine inanıyor.

"Lika'nın Sesleri" anlamına gelen "Likafoni", ismini; Akbar'ın küçükken kendi adını telaffuz edememesi nedeniyle ancak söyleyebildiği "Lika" isminden ve albümde yer alan eserlerin küçük yaşlardan itibaren severek dinlediği besteler olmaları nedeniyle kullanılan, "sesler" anlamındaki "foni"den alıyor.

Ön kapağında, Anjelika Akbar'ın 15-16 yaşlarında çekilen fotoğraflarının yer aldığı albümün arka kapağında, Koray Peközkay tarafından bir konserde çekilen sanatsal bir fotoğraf bulunuyor. Akbar'ın albüm tanıtımı için kullanılacak fotoğrafları ise ünlü fotoğraf sanatçısı Zeynel Abidin Ağgül tarafından görüntülendi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Kültür Sanat Anjelika Akbar’ın 'Likafoni' Adlı Albümü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement