Ayvalık Sinema Festivali - Son Dakika
Kültür Sanat

Ayvalık Sinema Festivali

Türk sinemasının ödüllü yönetmenlerinden Tunç Başaran, Ayvalık Belediyesi tarafından düzenlenen Ayvalık Sinema Festivali'nin final programına katıldı.

13.09.2017 10:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk sinemasının ödüllü yönetmenlerinden Tunç Başaran, Ayvalık Belediyesi tarafından düzenlenen Ayvalık Sinema Festivali'nin final programına katıldı.

Başaran, Belediye Parkı'nda gerçekleştirilen törende yaptığı konuşmada, sinema hayatının 1960'da başladığını söyledi.

Gösterimi yapılacak "Sinema Bir Mucizedir" filminin senaryosunu yazdığını belirten Başaran, "Bugün burada olması gereken biri daha var ama ne yazık ki hayatta değil; Memduh Ün'den bahsediyorum. Ben, onun yanında sinemaya başladım ve her şeyi ondan öğrendim." diye konuştu.

Başaran, Zafer Par'ın daveti üzerine Ayvalık'a geldiğini dile getirerek, şöyle devam etti:

"Bu 'Sinema Bir Mucizedir' filminin ismini ben koydum. Bu, bana ait bir sözdür. Hakikaten sinema, bir mucizedir. O sizin akşamları evlerinize gidip de izlediğiniz diziler tabii ki bir emektir, güzeldir ama bir sinema değildir. Sinema, gerçekten bir mucizedir. Bu mucizeyi Ayvalık'ta sürdüren Zafer Par'dır. Bu dünyada hepimizin bir tek şeye ihtiyacı var, sevgiye. Sevgisiz helva bile yapamazsınız. İki ayrı saksı içerisindeki bitkinizden birine şarkı söyleyerek su verin, diğerine sadece su verin. Bakın hangisi daha çabuk büyüyecek? İnsanlar da böyledir. Sevgisiz hiçbir şey yapmayın. Dünya, sevgiyle büyüyor."

Konuşmanın ardından yönetmenliğini Ün ve Başaran'ın üstlendiği, Fatma Girik ile Kadir İnanır'ın başrollerini paylaştığı "Sinema Bir Mucizedir" filmi gösterildi.

Ayvalık Sinema Festivali
Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Ayvalık Sinema Festivali - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement