"Başka Dünya" Operası, Süreyya Operası Sahnesi'nde - Son Dakika
Kültür Sanat

"Başka Dünya" Operası, Süreyya Operası Sahnesi'nde

"Başka Dünya" Operası, Süreyya Operası Sahnesi\'nde

Besteci Selman Ada ve libretist Tarık Günersel'in dördüncü ortak çalışması , Yekta Kara'nın etkileyici rejisiyle hayat bulmuş olan "Başka Dünya" 2017-2018 sanat sezonunda da izleyicisiyle buluşmaya devam ediyor.

25.10.2017 11:21  Güncelleme: 11:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Orkestra şefliğini Zdravko Lazarov'un üstlendiği eserin, Dekor Tasarımı Ferkat Karakaya'ya, Kostüm Tasarımları Ayşegül ALEV'e ve Işık Tasarımı Kemal Yiğitcan'a ait. Operanın başrollerinde ise, Caner Akgün, Alper Göçeri, Evren Ekşi, Gülbin Günay, Caner Akın, Erdem Erdoğan, Aylin Ateş, Nesrin Gönüldağ, Ahmet Baykara, Çağrı Köktekin, Göktuğ Alpaşar, Cengiz Arslan dönüşümlü olarak rol alıyorlar.

"YEPYENİ BİR DİSTOPYAYA HOŞGELDİNİZ..."

Bilim-kurgusal bir distopya ile gerçekçiliğin birleştiği opera özgürlükçü bir direniş çağrısına varır. Hükümran güçlerin kâr ve iktidar hırsıyla yaşanmaz hale gelen dünyadan kaçışın ve daha yaşanılası bir gezegen arayışının hikâyesi, "Bilgin" karakterinin rüyasıyla anlatılmaktadır. Bilim-kurguyu andıran gezegenler arası seyahat, "zaman içinde yolculuğa" dönüşüyor; geçmiş, bugün ve gelecek aynı zaman kesiti içinde yaşanıyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Kültür Sanat 'Başka Dünya' Operası, Süreyya Operası Sahnesi'nde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement