Başkentte Kültür Sanat - Son Dakika
Kültür Sanat

Başkentte Kültür Sanat

Başkentte Kültür Sanat

Başkentte bu hafta Devlet Tiyatroları 18, Devlet Opera ve Balesi ise 4 eserle seyirci karşısına çıkacak.

27.12.2012 10:17

Başkentte bu hafta Devlet Tiyatroları 18, Devlet Opera ve Balesi ise 4 eserle seyirci karşısına çıkacak.

Devlet Opera ve Balesi "Arda Boyları" modern dans gösterisinin dünya prömiyeriyle sanatseverlerin beğenisine sunulacak. İstiklal Şairi Mehmet Akif Ersoy, vefatının 76. yılında "Çanakkale Oratoryosu" konseriyle anılacak. Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası ile Bilkent Senfoni Orkestrası, "yeni yıl" konseri verecek.

Başkentteki kültür sanat etkinliklerinden bazıları şöyle:

-Tiyatrolar-

Akün Sahnesi:

"Bir Delinin Hatıra Defteri" bugün ve yarın sahnelenecek. Erdal Beşikçioğlu'nun tek kişilik oyununun proje tasarımı ve yönetmenliğini Cem Emüler, dekor ve giysi tasarımını ise Sertel Çetiner üstleniyor.

"Nazım Hikmet'in Memleketimden İnsan Manzaralarından On Bir Tablo" 29 Aralık'ta izlenebilecek.

Küçük tiyatroseverler için "Pal Sokağı Çocukları" 29 ve 30 Aralık'ta sahne alacak. Küçük bir arsayı oyun yeri haline getiren "Pal Sokağı Çocukları" ile burayı onların elinden almak isteyen "Kırmızı Gömlekliler" arasındaki mücadeleyi anlatan oyunu Ferenc Molnar yazdı, Tarık Demirkan Türkçe'ye çevirdi, Serra Canbay oyunlaştırdı ve Ebru Kara yönetti.

"33 Varyasyon" 2 Ocak'ta seyredilebilecek. İskender Altın'ın yönettiği oyunda Erdal Küçükkömürcü, İpek Çeken, Meltem Baytok, Mehmet Akay, Ulaş Ersoy, Eda Aydınlı, Tunç Yıldırım rol alıyor.

Altındağ Tiyatrosu:

"Yosunlar" bugün yarın ve 29 Aralık'ta izlenebilecek. Kendi aralarında zaman zaman acımasız intikam oyunları oynayan, aileleri ve hayat tarafından yalnızlaştırılmış iki yaşlı adamın yaşamının beklenmedik bir ziyaretçiyle yeni oyunlara, sürprizlere ve acımasız gerçeklere açılması konu ediliyor.

Çocuk oyunu "Boğaç Han" 30 Aralık'ta temsil verecek.

"Sinek Kadar Kocam Olsun Başımda Bulunsun" 2 Aralık'ta seyirciyle buluşacak.

Büyük Tiyatro:

"Aşk Hastası" 28 ve 30 Aralık'ta seyredilebilecek. Kenan Işık'ın Şeyh Galip'in Hüsn ü Aşk mesnevisinden uyarlayıp yönettiği eserin müzikleri Yücel Arzen'e, dekor ve kostüm tasarımı Hakan Dündar'a, dans düzeni ise Burçak Işımer'e ait. Eserde Şeyh Galip'i canlandıran Kutay Sungar'a geniş bir oyuncu kadrosu eşlik ediyor.

Cüneyt Gökçer Sahnesi:

Suat Derviş'in kaleminden, müzikleri ve yönetmenliği Gülriz Sururi imzalı"Fosforlu Cevriye Müzikali" bugün, yarın ve 29-30 Aralık'ta sahnelenecek.

Çocuk müzikali "Karlar Kraliçesi" bugün izlenebilecek.

Orhan Asena'nın yazdığı, Serhat Nalbantoğlu'nun yönettiği "Hürrem Sultan", 2 Aralık'ta seyirciyle buluşacak. Can Atilla'nın müziklerini yaptığı oyunun dekor tasarımı Güven Öktem'e, kostümleri ise Sevgi Türkay'a ait.

Küçük Tiyatro:

Vladlen Alexandrov'un yönettiği "Ben Ödüyorum" bugün, yarın, 29 Aralık ve 2 Ocak'ta sahne alacak. Yves Jamiaque'in yazdığı, Hüseyin Mevsim'in çevirdiği oyunda Olcay Kavuzlu, Şevki Çepa, Sinem Şahin, Nurcan Süer ve Ceren Narinoğlu'nun rol alıyor.

Ulviye Karaca'nın yazıp yönettiği çocuk oyunu"Keleoğlan Keleşoğlan" 28 ve 30 Aralık'ta ise minik tiyotroseverlerin beğenisine sunulacak.

Oda Tiyatrosu:

"Dönülmez Akşamın Ufkundayız" bugün, yarın ve 29 Aralık'ta seyircilerin karşısında olacak.

Pedro Bloch'un yazdığı, Yurdaer Okur yönettiği, "Euridice'nin Elleri" 2 Ocak'ta temsil verecek. Uğur Çavuşoğlu'nun rol aldığı oyun, aynı çatı altında yaşamalarına rağmen birbirlerini tanıyamayan insanların bencillikleri, zaafları ve anlayışsızlıklarının, evlilikleri nasıl iflasa sürüklediğinin anlatılıyor.

Stüdyo Sahne:

"Jerry ve Tom" 28 ve 30 Aralık'ta sahnelenecek. Oyunda Cüneyt Mete, Özgür Öztürk, Ünsal Coşar ve Yıldız Kaplan rol alıyor.

İrfan Şahinbaş Sahnesi:

Brecht'in yazdığı, Ayşe Emel Mesci'nin yönettiği "Cesaret Ana ve Çocukları", bugün, 29 Aralık ve 2 Ocak'ta seyredilebilecek. Savaştan ekmeğini çıkarmaya çalışan Cesaret Ana'nın üç çocuğunu savaşa kaptırmama çabasını anlatılıyor.

Şinasi Sahnesi:

Stephen King'in yazdığı, Sinemis Candemir'in çevirdiği "Dolores Claiborne" bugün yarın, 29 Aralık ve 2 Ocak'ta izlenebilecek. Hakan Çimenser'in yönettiği oyunda Tolga Çiftçi, Serap Sağlar, Tolga Tuncer, Fulya Koçak Yeşilkaya, Deniz Gökçe, Kayhan ile Ahsen Mutlu rol alıyor.

Çocuk müzikali "Karlar Kraliçesi" 28 ve 30 Aralık'ta izlenebilecek.

-Opera-

Opera Sahnesi: "Arda Boyları" modern dans gösterisi 29 Aralık'ta dünya prömiyerini yapacak. Müzikleri Arda Erdem ve İsmail Sezen'e, koreografisi Özgür Adam İnanç'a, librettosu Ayşegül Çevik'e ait olan eser bir Rumeli türküsü olan Arda Boyları'nın hikayesini anlatıyor.

Mehmet Akif Ersoy'un vefatının 76. yılı dolayısıyla bugün Azeri Besteci Vasıf Adıgüzel'in "Çanakkale Oratoryosu" konseri verilecek. Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü Rengim Gökmen şefliğinde gerçekleştirilecek anma konserinde sanatçılar Tuncay Kurtoğlu, Esin Talınlı, Şenol Talınlı ve Ferda Yetişer sahne alacak. Konserin sunuculuğunu Semih Sergen üstlenecek.

Leyla Gencer Sahnesi: Çocuk müzikali "Uyuyan Güzel" 30 Aralık'ta sahnelenecek.

Operet Sahnesi: "Seslerle Anadolu" müzikli gösterisi 30 Aralık'ta sanatseverlerin beğenisine sunulacak.

-CSO-

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası (CSO), "Yeni yıl konseri" ile 28 Aralık'ta Ankara Spor Salonu'nda müzikseverlerle buluşacak.

Devlet Güzel Sanatlar Genel Müdürü Erol Erdinç'in şefliğindeki konserde

"Klazz Brothers & Cuba Percussion" solist olarak yer alacak.

-BSO-

Bilkent Senfoni Orkestrası, "Yılbaşı Konseri" ile Işın Metin'in şefliğinde 28 ve 29 Aralık'ta sahne alacak.

Bilkent Konser Salonu'nda gerçekleşecek konserde J. Strauss II, J. Offenbach, F. von Suppe, J. Hellmesberger Jr.'nin eserleri seslendirilecek.

Muhabir: Tuğba Özgür Durmaz

Yayıncı: Tolga Özgenç - ANKARA

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement