Cem Özer'in Cem Karaca'ya saygı duruşu müzikali sahnelendi - Son Dakika
Kültür Sanat

Cem Özer'in Cem Karaca'ya saygı duruşu müzikali sahnelendi

Cem Özer\'in Cem Karaca\'ya saygı duruşu müzikali sahnelendi

Oyuncu Cem Özer'in usta sanatçı Cem Karaca'ya saygı duruşu olarak sahneye koyduğu 'Cem Olmak' müzikali, tiyatroseverlerle buluştu. Müzikal, Özer'in sahne performansı ve dans gösterilerini, Cem Karaca'nın şarkılarıyla bir araya getiriyor.

28.09.2023 09:35  Güncelleme: 10:27

Oyuncu Cem Özer'in usta sanatçı Cem Karaca'ya saygı duruşu olarak sahneye koyduğu "Cem Olmak" müzikali Trump Sahne'de gerçekleşen ilk gösterimde tiyatroseverlerle buluştu.

Müzikal, Özer'in sahne performansı ve dans gösterilerini, Anadolu rock müziğinin usta ismi Cem Karaca'nın şarkılarıyla bir araya getiriyor.

Oyun öncesi AA muhabirine konuşan Özer, Cem Karaca'nın hayatını anlatmadığını, onunla sohbet ettiğini ve onun hayatından bazı tespitleri aktardığını söyledi.

Cem Özer, Karaca'ya saygı duruşu mahiyetinde bu oyunu hayata geçirdiğini belirterek, "Cem Karaca, 12 Eylül faşist generallerinin haksızlığına uğradı. Vatandaşlıktan atıldı. Memleketini özledi, dönüp tekrar ülkesine kavuşunca birtakım çevrelerce dönek ilan edildi. Sol tandanslı sanat baronları Cem Karaca'yı dışlayarak ona hiç hak etmediği bir muamele gösterdi. Ben de kendimi sorumlu hissederek, ondan özür dileyerek, ona bir saygı duruşu olarak yaptım bu oyunu." dedi.

Oyunda sanatçının 10 şarkısını söylediğini kaydeden Özer, müzikalin 13 Ekim'de Beylikdüzü Atatürk Kültür Sanat Merkezi, 14 Ekim'de Moi Sahne, 18-19 Ekim'de ise Ataşehir Duru Sahne'de tiyatroseverlerle buluşacağını dile getirdi.

Yapımcılığını Oğuzhan Güler'in üstlendiği oyunun yönetmenliği Murat Gürvardar, Cem Karaca şarkılarının müzikal düzenlemesini Ercüment Vural, koreografisini ise Burcu Koçyiğit yaptı.

Müzikal, Cem Karaca'nın hayatını oynayan bir aktörün oyun sonrasında zihninden geçenleri sinematografik bir dille seyirciye aktarıyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Cem Özer'in Cem Karaca'ya saygı duruşu müzikali sahnelendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement