Çocuk Oyuncular Tiyatro Festivali Başladı - Son Dakika
Kültür Sanat

Çocuk Oyuncular Tiyatro Festivali Başladı

Çocuk Oyuncular Tiyatro Festivali Başladı

Kocaeli Bölge Tiyatrosu tarafından düzenlenen 'Çocuk Oyuncular Tiyatro Festivali' başladı.

18.05.2013 12:05  Güncelleme: 12:10

Kocaeli Bölge Tiyatrosu tarafından düzenlenen 'Çocuk Oyuncular Tiyatro Festivali' başladı. Çocuk oyuncuların rengarenk kostümleriyle oluşturduğu kortej yürüyüşü ilgiyle izlenirken, minikler daha sonra açık alanda tiyatro oyunları sergiledi. Yapılan konuşmalarda, belediyenin tiyatronun bulunduğu binayı satışa çıkardığı, satılması halinde Bölge Tiyatrosu'nun açıkta kalacağı hatırlatılarak bundan vazgeçilmesi çağrısında bulunuldu.

Kocaeli Bölge Tiyatrosu'nun 20 yıldan bu yana düzenlediği Çocuk Oyuncular Tiyatro Festivali'nin kortej yürüyüşüne Kocaeli Bölge Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Burhan Akçin ile veliler de katıldı. Kocaeli eski milletvekillerinden Bekir Yurdakul, AK Parti İzmit İlçe Başkanı Ali Korkmaz, İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat İspirli, Büyükşehir Belediyesi yetkilileri ve veliler de yürüyüşe katıldı.

Yıllardan bu yana Kocaeli Bölge Tiyatrosu'nu güç şartlar altında ayakta tutmaya çalıştığını belirten Genel Sanat Yönetmeni Burhan Akçin, Kocaeli Bölge Tiyatrosu'nun bulunduğu binayı İzmit Belediyesi'nin satılığa çıkardığını hatırlattı. Akçin, bundan vazgeçilmesi çağrısında bulunurken velilere "Sizler, bizimle beraber tiyatro sanatının etrafına çekilen duvarları yıkmaya çalışıyorsunuz. Benimle birlikte mücadele ediyorsunuz. Sizler, bizlere emanet edilen Cumhuriyet'e bir çivi çakıyorsunuz. Bunun farkına varın. Her şeyin bir sonu var. Biz de bir gün bu işleri bırakacağız. Sizler, bugün burada bizimle gurur duyduğunuz için buradasınız" diyerek tiyatroya sahip çıktıkları için teşekkür etti.

Çocuk oyuncular kortej yürüyüşünün ardından açık alanda çeşitli çocuk oyunları sergiledi. - Kocaeli/ İzmit

Kaynak: DHA

Son Dakika Kültür Sanat Çocuk Oyuncular Tiyatro Festivali Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement