Gazi Şehir Bayburt Belgeselinin Galası Yapıldı - Son Dakika
Kültür Sanat

Gazi Şehir Bayburt Belgeselinin Galası Yapıldı

Gazi Şehir Bayburt Belgeselinin Galası Yapıldı

Bayburt'u tarihi, kültürel ve doğal değerleri ile dünyaya tanıtmak için çekilen, Gazi Şehir Bayburt belgeselinin galası yapıldı.

16.11.2013 23:03  Güncelleme: 00:09

Bayburt'u tarihi, kültürel ve doğal değerleri ile dünyaya tanıtmak için çekilen, ''Gazi Şehir Bayburt'' belgeselinin galası yapıldı.

Kent merkezindeki bir düğün salonunda gerçekleştirilen galaya, Vali Vekili Abdulhamit Karaca, AK Parti Bayburt Milletvekili Bünyamin Özbek, Belediye Başkanı Hacı Ali Polat, Emniyet Müdürü Celal Aydoğan, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Yumak ve belgeselin yönetmeni Halil Demirci ile davetliler katıldı.

Karaca, törende yaptığı konuşmada, ülkelerin kalkınması için ekonomik, kültürel, sosyal ve siyasal çeşitli göstergeler bulunduğunu belirterek, ''Kültürel göstergelerden biri de kendi bulundukları bölgelerin, illerin veya ülkelerin belgesel ya da çeşitli tanıtımlarını hayata geçirmektir. Bu konuda ülkemizin yakaladığı kalkınma trendiyle paralel birçok bölgemizde ve ilimizde sinema filmleri ve belgeseller çekilmektedir'' dedi.

Hazırlanan belgeselin Bayburt'un kalkınmasının bir göstergesi olduğunu ifade eden Karaca, ''Belgesel yapılması Bayburt'un da bu anlamda bir aşamaya geldiğini gösteriyor'' diye konuştu.

Milletvekili Özbek, Bayburt'un kültür şehri olduğunu vurgulayarak, şöyle devam etti:

''Bayburt'un bir özgül ağırlığının olduğunu hep söyleriz ancak tanıtım filminin olmaması bizi üzüyordu. Bayburt bir gazi şehirdir. Bu vatan, bu toprak için çok çok şehit verdik hele ki Kop Dağı'nda. İkinci Plevne olarak hatırlanan Kop Dağı bizim geçmişimizi ve geleceğimizi tarif etmektedir.''

Polat ise Bayburt'un değerlerini dünyaya tanıtmak için belgesel hazırlattıklarını anlatarak, şunları kaydetti:

''Tarihe, kayıt olacak bir çalışma hazırlandı. 2012 yılının sonunda yapılan bir araştırmada Bayburt, kültür ve sanat faaliyetleri açısından Türkiye'de sekizinci sırada yer aldı. Bu, Bayburt gibi küçük bir il için çok gurur verici.''

Konuşmaların ardından, belgeselin gösterimi gerçekleştirildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Gazi Şehir Bayburt Belgeselinin Galası Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement