Gazze'de Kökler Festivali Düzenlendi - Son Dakika
Kültür Sanat

Gazze'de Kökler Festivali Düzenlendi

Gazze\'de Kökler Festivali Düzenlendi

Gazze Şeridi'nde Filistin adet ve geleneklerini tanıtmak ve yaşatmak amacıyla "Kökler" adlı bir festival düzenlendi.

27.11.2013 19:09  Güncelleme: 19:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gazze Şeridi'nde Filistin adet ve geleneklerini tanıtmak ve yaşatmak amacıyla "Kökler" adlı bir festival düzenlendi.

Kültür ve Özgür Düşünce Derneği tarafından Han Yunus kentinde düzenlenen etkinliklerle Filistin örf, adet ve gelenekleri tanıtıldı.

Kaybolmaya yüz tutmuş zanaatlara ait nadide ürünlerin yer aldığı festivalde, dokuma, çömlek yapımı, kanaviçe işleme, palmiye yaprağından araç gereç imali, sabun üretimi ve çeşitli el sanatlarına dair uygulamalar ziyaretçilerin beğenisine sunuldu. Konuklara birbirinden leziz yöresel yemeklerin de ikram edildiği festivalde, Filistin halk oyunları oynandı ve temsili bir düğün merasimi gerçekleştirildi.

AA muhabirine konuşan Kültür ve Özgür Düşünce Derneği Yönetim Kurulu Sekreteri Sabah es-Serrac, birçok hedefi olan festivalle öncelikli olarak Filistin kültür mirasını yaşatmak ve Filistin kimliğini korumayı hedeflediklerini belirtti.

Gazze Şeridi'ndeki birçok kadın kuruluşunun ve kadınların da etkinlikte yer aldığını ifade eden Serrac, Filistin gelenekleri ve kadim medeniyetinin zihinlerde canlı tutulması suretiyle, Filistinlilerin kendi haklarından vazgeçmemesi mesajı verildiğini kaydetti.

Festival yarın sona erecek. - Gazze

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Gazze'de Kökler Festivali Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement