''Goodbye Cruel World'' Fotoğraf Sergisi Açılıyor - Son Dakika
Kültür Sanat

''Goodbye Cruel World'' Fotoğraf Sergisi Açılıyor

\'\'Goodbye Cruel World\'\' Fotoğraf Sergisi Açılıyor

Beko sponsorluğunda düzenlenen sergi, ziyaretçilerini Pink Floyd şarkılarının unutulmaz ezgileri eşliğinde bir 'AN'a davet ediyor.

29.11.2013 10:37

Fotoğraf Sanatçısı Hakan Kürklü, 6 Aralık-7 Ocak tarihlerinde Beyoğlu Gama Gallery'de ziyaret edilebilecek ''Goodbye Cruel World'' fotoğraf sergisinde, sokakların, caddelerin tarihinde kendilerine ''O AN''lık yer bulan duvarların, pencerelerin ve kapıların üzerindeki zamanın tozunu kaldırıp, onları günümüzle yüzleştirirken, objektifiyle ''O AN''a tanıklık ediyor. Beko sponsorluğunda düzenlenen sergi, ziyaretçilerini Pink Floyd şarkılarının unutulmaz ezgileri eşliğinde bir 'AN'a davet ediyor.

''Duvarlar, pencereler ve kapılar; merhaba hüzün bu denli terk edilmişlik bu denli yaşanmamışlık üzerinize sinmişken ve bizler veda ederken bu zalim dünyaya varlığınızı paylaşmak istedim… Çünkü az sonra orada olmayacaksınız…

Değersizmiş gibi görünen her şey fotoğrafla görünür kılınır. Bu sayede 'O AN' la farklı felsefelere dokunabilmektir amacım… Çevre şartları, kelebeğin ömrü kadar bir sürede değişirken; bir daha görüntülenmesi olanaksızlaşan "O AN" benim arşivimdedir. Her birimize dair farklı diyarlara ait olan kapılar, pencereler ister zalim dünya vedasıyla, ister umut karşılamasıyla bu sergide ardına dek açılacak...''

Fotoğraf Sanatçısı Hakan Kürklü, Beko sponsorluğunda gerçekleştirdiği 8. Kişisel Sergisi'nde sokakların, caddelerin tarihinde kendilerine ''O AN''lık yer bulan duvarların, pencerelerin ve kapıların üzerindeki zamanın tozunu kaldırıp, onları günümüzle yüzleştirirken, objektifiyle ''O AN''a tanıklık ediyor. Fotoğraflarıyla beynimize tarihsel ve felsefik sinyaller gönderirken gözlerimize de unutulmuş öykülerle, hayatlarla dolu şehrin renklerini sunuyor.

Kürklü, 6 Aralık'ta Gama Gallery'de açılacak olan sergisinde, şehrin belleğini kendi belleğiyle harmanlayıp bize arşivlik görüntüler sunan Kürklü objektifini salt mimariye değil yaşanmış olana çeviriyor.
Kelebek kadar canlı, kelebek kadar ölümlü binaların arasında Pink Floyd' un unutulmaz tınıları eşliğinde gerçekleşecek olan sergi; Pink Floyd şarkısındaki vedadan farklı olarak, bu dünyaya dair fikirlerimizi değiştirebilmek için, belki de söylenecek çok söz ve işitilebilecek çok ses olduğunu gösterecek.

Sergi:

Açılış: 6 Aralık 2013 19:00 – 21:00
Sergiyi 6 Aralık 2013- 7 Ocak 2014 tarihleri arasında Beyoğlu Gama Gallery'de ziyaret edebilirsiniz.
Adres: Turnacıbaşı sok. No: 21 34433 Beyoğlu, İstanbul

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Kültür Sanat ''Goodbye Cruel World'' Fotoğraf Sergisi Açılıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement