Günden Kalan İzler Kitabı - Son Dakika
Kültür Sanat

Günden Kalan İzler Kitabı

Günden Kalan İzler Kitabı

Günden Kalan İzler Kitabı kitabının yazarları, yayınevi, baskı tarihi ve diğer tüm bilgileri. Günden Kalan İzler Kitabı kitabının kısa özeti.

13.07.2013 03:59

Dünyanın farklı coğrafyalarından fotoğraflarla süslenmiş yazılar...Bizim KöylerŞoseden denizden ırakDargın bir çocuk gibi ovada duranBizim köylerimizdir!Tohumlar gibi düşerBizim köylerimiz dağlaraArdıçlar gibi büyür!Bizim köylerimizSolmuş bir resim gibidirEski bir yolculuktan kalan hatırda...Necati Cumalı/ "Huri ile Süleyman"danBilindiği gibi ardıç, güzel Anadolu'muzda yetişen, kış ayları yaprağını dökmeyen, siyahımsı mor yuvarlak meyveli bir ağaç türüdür. Dalları toprakta çeliklenemeyen ardıç ağacı, mevsimi gelince tohumlarını yere döker. Ardıçkuşunun sindirim sisteminde değişime uğrayan ardıç ağacının tohumları kabuklarını açar ve dışkıyla toprağın bağrına karışan tohumlar tutar. Yeni bir ardıç ağacının doğum süreci de böylece başlamış olur.Sevgili okur...Eğitim kurumlarımızı ardıçkuşuna, çocuklarımızı da ardıç ağacının dallarıyla meyvelerine benzettim. Çocuklarımızın eğitim dönemi, ardıç ağacı meyvesinin ardıçkuşunun midesinde geçirdiği dinlenme süreciydi benim için. Okulu olmayan bir Anadolu köyünde bir ardıç ağacının tohumu olarak yeşerdim.Olanaksızlıklar ve yokluklar içinde köyümden uzak, bir ardıçkuşunun bünyesinde akla hayale gelmeyecek zor şartlar altında eğitim ve öğrenim gördüm. İnancım, olanaksız çocuklara kendimce el vermek, yol göstermek ve bir kapı açmak. Onlara bir okul yaptırarak eğitimlerinin gönüllüsü oldum. İnancım, her ardıç ağacı dalının, meyvesinin sevgiyle açmasıdır. Çünkü, ardıç ağacınıngelişimi, büyümesi çocuklar gibi zordur. Emek vermek gerek çocuklara.Sevgili okur...Dünyanın farklı coğrafyalarından çektiğim fotoğraflara özdeş metinlerinbirleştirilmesiyle oluşturulan ve sizlere sunulan bu kitabın geliri, çocuklarımızın eğitim ve öğretimi için kullanılacaktır. Beğenip destekleyeceğinize inancım sonsuzdur.Çocuklar... Ateşböceklerimiz.Karanlıklarımızdaki küçük noktalar, gökyüzünün yıldızları...Çocuklar...Çiçeklerimiz.Çorak topraklarımızın, dağlarımızın bin bir rengi...(Tanıtım Bülteninden)

Yazar: Tahsin Tarhan

Yayınevi: Doğan Kitap

ISBN: 9786051119373

Boyut: 23.0x31.0

Sayfa Sayısı: 200

Basım Yılı: Mart 2011

Cilt Durumu: Ciltsiz

Kağıt Türü: 2. Hamur

Dil: Türkçe

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Kültür Sanat Günden Kalan İzler Kitabı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement