Hatay'da 449 yıllık külliye depremzedelere yuva oldu - Son Dakika
Kültür Sanat

Hatay'da 449 yıllık külliye depremzedelere yuva oldu

Hatay'da 449 yıllık külliye depremzedelere yuva olduHATAY Kahramanmaraş merkezli deprem sonrası evleri yıkılan ve hasar gören vatandaşlara Hatay'ın Payas ilçesinde 449 yıllık tarihi Sokullu Mehmet Paşa Külliyesi ev sahipliği yapıyor.

24.02.2023 16:50  Güncelleme: 16:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hatay'da 449 yıllık külliye depremzedelere yuva oldu

HATAY Kahramanmaraş merkezli deprem sonrası evleri yıkılan ve hasar gören vatandaşlara Hatay'ın Payas ilçesinde 449 yıllık tarihi Sokullu Mehmet Paşa Külliyesi ev sahipliği yapıyor.

Dönemin Osmanlı Sadrazamı Sokullu Mehmet Paşa'nın isteği üzerine Mimar Sinan tarafından 1574 yılında yapılan külliye Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremde ayakta kalarak depremden etkilen yaklaşık bin 200 kişiye kapılarını açtı. Yaşanan deprem nedeniyle evleri hasar görerek külliyeye sığınan vatandaşlar ise yaşadıkları depremin ardından buraya geldiklerini, 3 öğün yemek ve gıda ihtiyaçlarının belediye ve devlet imkanları ile karşılandığını belirterek "Allah devletimizden ve yetkililerimizden razı olsun. Bizleri burada ağırlıyorlar" dedi.

Tarihi külliye içerisinde ve yan bahçede konaklayan depremzede vatandaşlar külliye içinde bulunan Sarı Selim Camiinin avlusunda namaz kılarak ibadetlerini yerine getiriyor. 15 bin metrekare alana sahip külliyede kervansaray, kadınlar ve erkekler için hamam, medrese, cami ve 45 dükkanlı bedesten bulunuyor. Kervansarayın geniş avlusu, etrafında kervanların ve yolcuların geceyi geçirdikleri kubbeli odalar ile külliyenin dışında kurulan çadırlarda da yaklaşık 350 depremzede barınıyor.

Hatay\'da 449 yıllık külliye depremzedelere yuva oldu
Kaynak: İHA

Son Dakika Kültür Sanat Hatay'da 449 yıllık külliye depremzedelere yuva oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement