Havagazı’nda Western Rüzgarı Esecek - Son Dakika
Kültür Sanat

Havagazı’nda Western Rüzgarı Esecek

Havagazı’nda Western Rüzgarı Esecek

'Yeniden Sinematek" Adı Verilen Etkinlik, Bu Kez Dramatik Western Film Severleri Bir Araya Getirecek.

17.08.2010 11:01  Güncelleme: 12:00

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Tarihi Havagazı Fabrikası'nda 14 Temmuz'dan bu yana süren ücretsiz gösterimler, genç yaşlı binlerce sinemasevere nostaljik geceler yaşatmaya devam ediyor.

Etkinlik kapsamında 18 Ağustos Çarşamba akşamı saat 21.30'da, Fred Zinneman'ın yönettiği bir klasik olan 4 Oscarlı 'Kahraman Şerif' (High Noon) filmi izleyiciyle buluşacak.

4 Oscar'lı klasik

Filmin başrollerinde Gary Cooper, Grace Kelly, Thomas Mitchell, Lloyd Bridges, Katy Jurado, Otto Kruger, Lon Chaney Jr. ve Lee Van Cleef yer alıyor. Senaryosunu Carl Foreman'ın, John W. Cunningham'ın kısa öyküsü The Tin Star (Teneke Yıldız)'dan uyarlayıp yazdığı film, 1952'de çekildi. 'Kahraman Şerif', Tam 7 dalda aday gösterildiği Oscar ödüllerinden 'en iyi aktör', 'en iyi kurgu', 'en iyi müzik' ve 'en iyi orijinal şarkı' dallarında 4'ünü kazandı. Ayrıca Altın Küre ve Bodil ödüllerinin de olduğu 11 ödül daha kazanan film, 1989'da ABD'de 'kültürel, tarihi ve estetik olarak önemli' filmler arasına seçilerek Kongre Kütüphanesi'nin 'Ulusal Film Arşivi'nde korunmasına karar verildi.

Filmde, tam evlenip emekli olacağı gün ölümcül düşmanlarının kasabaya intikam için geri geleceklerini öğrenen ve kasabayı terkedip gidemeyecek kadar gururlu olan Şerif Will Kane'in (Gary Cooper) korkmuş ve sindirilmiş kasaba ahalisinden beklediği desteği bulamayarak düşmanları karşısında tek başına mücadele etmek zorunda kalması anlatılıyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Kültür Sanat Havagazı’nda Western Rüzgarı Esecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement