Hediyem İstanbul Desen Tasarım Yarışmasının Ödülleri Sahiplerini Buldu - Son Dakika
Kültür Sanat

Hediyem İstanbul Desen Tasarım Yarışmasının Ödülleri Sahiplerini Buldu

Hediyem İstanbul Desen Tasarım Yarışmasının Ödülleri Sahiplerini Buldu

Birincilik ödülüne, İstanbul'un tarihi eserlerinde bulunan mimari dengeyi anlattığı eseriyle Ahmet Ağlamaz, ikincilik ödülüne bir kedinin rüyasıyla İstanbul'un tarihten günümüze kadar uzanan serüvenini anlattığı eseriyle Nurten Deliorman, üçüncülük ödülüne ise Martı ve İstanbul'un bütünleşme durumunu anlattığı eseriyle Macide Damla Esen layık görüldü.

04.01.2014 15:24

İstanbul temalı özgün tasarımlı hediyelik eşya üretimi misyonuyla yola çıkan Kültür AŞ'nin markası Hediyem İstanbul'un desen tasarım yarışmasında dereceye girenler ödüllerini aldı.

Fatih Ali Emiri Efendi Kültür Merkezi'nde düzenlenen ödül töreninde konuşan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür AŞ Genel Müdürü Nevzat Kütük, Kültür AŞ'nin şehrin gelişen, büyüyen ve dikkati çeken potansiyelini dikkate alarak önemli çalışmalara imza attığını söyledi.

Kütük, şehrin kültür ve sanat alanında tanıtımı için yaptıkları çalışmalar arasında yer alan Panorama 1453 Tarih Müzesi, Yerebatan Sarnıcı, Miniatürk ve Topkapı Türk Dünyası Kültür Mahallesi'nin yoğun ziyaretçi alan, modern müze işletmeciliğinin temel dinamiklerini hayata geçirdikleri yerler olduğunu anlattı.

İstanbul'un yakaladığı bu yükseliş grafiğinin hız kesmeden devam edeceğine inandıklarını ifade eden Kütük, şunları kaydetti:

"Dünyanın çeşitli ülkelerinde yaşayan insanların İstanbul'u daha fazla merak ettiğini, gelenlerin memnuniyetlerini paylaşması sayesinde bu ziyaretlerin artacağını düşünüyoruz. Hediyem İstanbul, işte böyle bir düşünce ve inancın tesiriyle oluşturduğumuz yeni bir markamızdır. Bu markayı oluştururken ve yaşatırken, kendi enerjimizin yanına şehrin enerjisini ve İstanbul'da yaşayan insanların enerjisini almanın doğru olacağını düşündük. Hediyem İstanbul, kentin güzelliklerini, şehrimizi ziyaret edenlere İstanbul'u unutmamaları için hediyeler haline getirerek sunmayı amaç ediniyor. Yarışmayı da geleneksel hale getirip önümüzdeki yıllarda da yenilemeyi, devam ettirmeyi düşünüyoruz."

Yarışmada ödüle layık görülenler

Seçici kurul değerlendirmesi sonucunda, birincilik ödülüne İstanbul'un tarihi eserlerinde bulunan mimari dengeyi anlattığı eseriyle Ahmet Ağlamaz, ikincilik ödülüne bir kedinin rüyasıyla İstanbul'un tarihten günümüze kadar uzanan serüvenini anlattığı eseriyle Nurten Deliorman, üçüncülük ödülüne ise Martı ve İstanbul'un bütünleşme durumunu, İstanbul'un siluetini oluşturan en belirgin mimari yapı ve ulaşım araçlarını katarak eğlenceli bir şekilde anlattığı eseriyle Macide Damla Esen layık görüldü.

Yarışmanın birincisi Ahmet Ağlamaz'a ödülünü, Kültür AŞ Genel Müdürü Kütük verdi.

Hediyem İstanbul için özgün desen tasarımları ortaya çıkarmak üzere düzenlenen ve 77 kişinin 100 eser yollayarak katıldığı yarışmada, 2 eser de mansiyon ödülü kazandı.

Kültür AŞ'nin İstanbul temalı hediyelik eşya tasarımı için oluşturduğu yeni markası Hediyem İstanbul, şehrin kendine has tarihi, kültürel ve sanatsal özelliklerini yansıtan ve hatıra niteliği taşıyan özgün tasarımlı hediyelik eşyalardan oluşuyor. İstanbul'un marka değerine katkı sağlamak amacıyla üretilen tasarımlar arasında geleneksel el sanatı ürünlerinden replikalara, dekoratif ürünlerden cam, porselen ve seramik ürünlere kadar hediyelik eşyalar yer alıyor. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Hediyem İstanbul Desen Tasarım Yarışmasının Ödülleri Sahiplerini Buldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement