İstanbul'da Medeniyetler Defilesi Düzenlenecek - Son Dakika
Kültür Sanat

İstanbul'da Medeniyetler Defilesi Düzenlenecek

İstanbul\'da Medeniyetler Defilesi Düzenlenecek

Pera Palace Hotel Jumeirah'ta 10 Ocak'ta gerçekleştirilecek defilede, 3 semavi dine ait renkler ve çizgiler sergilenecek.

08.01.2014 17:20

Üç semavi dine ait renkler ve çizgiler, İstanbul Medeniyetler Defilesi'nde sergilenecek.

Proje sahipliğini üstlenen Medyadoktoru yapım firmasından yapılan açıklamaya göre, bu yıl ilki düzenlenecek defile, 10 Ocak'ta Pera Palace Hotel Jumeirah'ta gerçekleştirilecek.

Üç semavi dinin değerlerinin ve kültürünün bir arada yaşadığı kent olması itibarıyla ilk defilenin İstanbul'da düzenlenmesi kararlaştırıldı.

İstanbul dışında birçok il ve ülkede düzenlenmesi planlanan defile, her ilde 61 koleksiyon olarak tanıtılacak.

Çalışmalarına 8 ay önce başlanan defilede, 20 Müslümanlık, 20 Hristiyanlık, 20 Musevilik dinine ait kıyafetler Muammer Ketenci tarafından tasarlandı. Defilede 61'inci kıyafet, defilenin yapılacağı ile ait kumaştan yapılacak.

Projede, üç dinin kıyafetleriyle örf ve adetleriyle mensuplarıyla bir arada yaşadıkları ve yaşayabilecekleri vurgulanacak. 30 modelin 61 kıyafeti tanıtacağı defile, şubat ayından itibaren birçok ilde ve sonrasında yabancı ülkelerde de gerçekleşecek.

Defilede yer alan koleksiyon çeşitli kültür ve medeniyetlerden izler taşıyor. Koleksiyonda inanç gruplarının geçmişteki ve günümüzdeki motifleri, renk çizgileri ve izleri bir arada olacak. Ayrıca, ağırlıklı olarak siyah, beyaz, kırmızı ve karma renklere yer verilen defilede, podyumda herkes kendi dininin kıyafetlerini ve objelerini görebilecek. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat İstanbul'da Medeniyetler Defilesi Düzenlenecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement