Karadeniz Bölgesi'nde Kültür Sanat - Son Dakika
Kültür Sanat

Karadeniz Bölgesi'nde Kültür Sanat

Karadeniz Bölgesi\'nde Kültür Sanat

Samsun Devlet Opera ve Balesi bu hafta "Don Kişot", "Bremen Mızıkacıları" ve "Seslerle Anadolu" ile seyirci karşısına çıkacak.

29.03.2012 10:06

Samsun Devlet Opera ve Balesi bu hafta "Don Kişot", "Bremen Mızıkacıları" ve "Seslerle Anadolu" ile seyirci karşısına çıkacak.

Samsun Devlet Opera ve Balesi, bugün saat 20.00'de "Don Kişot" adlı baleyi yeniden sahneleyecek.

Babası Lorenzo tarafından istemediği bir erkekle evlendirilmeye çalışılan Kitri, sevgilisi Basil ve onlara yardım eden Don Kişot'un hikayesinin anlatıldığı eserin orkestra şefliğini Bujor Hoinic ile Tolga Taviş yaptı.

Koreografisi klasik balenin babası sayılan ünlü koreograf Marius Petipa'ya ve Alexander Gorsky'e ait eser, 1869'da gerçekleştirilen ilk koreografiye sadık kalınarak Nugzar Magalasvili ile Medeia Magalasvili tarafından sahneye konuldu.

Samsun Devlet Opera ve Balesi ayrıca yarın saat 10.30'da "Bremen Mızıkacıları" isimli çocuk müzikalini minik sanatseverler için tekrar sahneleyecek.

Sahipleri tarafından evlerinden kovulan Düldül, Karabaş, Mırnav ve İbikli'nin müzisyen olmak için birlikte Bremen'e gitmeye karar vermeleriyle başlayan olayların anlatıldığı eseri Heinz Wunderlich yazdı, müziklerini Josef Breuer yaptı ve Fatih Şanal sahneye koydu.

Samsun Devlet Opera ve Balesi, 2 Nisan Pazartesi günü saat 20.00'da da Çarşambayı Sel Aldı, Ben Seni Sevdiğimi Dünyalara Bildirdim, Allı Turnam, Beyaz Giyme Söz Olur, Amman Avcı, Geçti Dost Kervanı, Bolu Beyi, Çökertme, Hekimoğlu, Yüksek Yüksek Tepelere gibi pek çok türkünün görsel ögeler ve danslarla hayat bulduğu "Seslerle Anadolu"yu yeniden sahneleyecek.

Turne sahnesi olarak hizmet veren Samsun Devlet Tiyatrosu'nda ise 3 Nisan Salı ve 4 Nisan Çarşamba günü, Ankara Devlet Tiyatrosu'nca hazırlanan

"Yosunlar" isimli oyun sahnelenecek.

Şahin Örgel'in yazdığı, Murat Çidamlı'nın sahneye koyduğu oyunda, kendi aralarında zaman zaman acımasız intikam oyunları oynayan, aileleri ve hayat tarafından yalnızlaştırılmış iki yaşlı adamın yaşantısı komik dille anlatılıyor.

Gazi Sahnesi'nde bugün saat 20.00'da Samsun Seyir Tiyatrosu'nca hazırlanan

"Vay Başımıza Gelenler" adlı oyun seyirciyle buluşmaya devam edecek.

Klasik Türk Müziği Korosu, yarın saat 20.00'da Atatürk Kültür Merkezi'nde bahar konseri verecek. Arzu Kopuzlu Çelik yönetimindeki koro, klasik Türk müziğinin seçkin eserlerini seslendirecek.

Atatürk Kültür Merkezi'nde 31 Mart Cumartesi günü saat 20.00'da Samsun Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarı da konser verecek. Koro şefi Cavit Ersoy'un çalıştırdığı müzisyenler Türk sanat müziğinden örnekler seslendirecek.

İl Özel İdaresi Sergi Salonu'nda Fotoğraf ve Kültür Sanat Derneği'nin

(FOKUS) siyah beyaz fotoğraf sergisi 1 Nisan Pazar gününe kadar açık olacak.

-Trabzon-

Trabzon Devlet Tiyatrosu, "Bir Anarşistin Kaza Sonucu Ölümü" adlı oyunu sahneliyor.

Dario Fo'nun yazdığı, Füsun Demirel'in Türkçeye çevirdiği oyunun yönetmenliğini Mehmet Atay üstleniyor. Eserin dekoru Sinan Yardımedici, kostümleri Gülümser Erigür, ışık tasarımı Nihat Bahar, müzikleri Musa Göçmen tarafından hazırlandı.

Ersan Utku Ölmez, Ceyhun Gen, Fatih Topçuoğlu, Yavuz Topçuoğlu, Kadri Özcan, Uğur Keleş, Nazlı Ceren Agron ve Mehmet Fukul'un rol aldığı oyun bugün ve yarın saat 20.00'da, 31 Mart Cumartesi ise saat 13.00 ve 20.00'da Atapark Haluk Ongan Sahnesi'nde tiyatroseverin beğenisine sunulacak.

Trabzon Devlet Güzel Sanatlar Galerisi'nde "11 Renk Resim-Heykel" adlı sergi yer alıyor. Tolga Akalın, İrfan Bilgin, Mümin Candaş, Kenan Demir, Bora Dervişoğlu, Sezgin Erkol, Necati Seydi Ferahoğlu, Nurgül Ferahoğlu, Sebahattin Kılıç, Özgür Özmen ve Orhan Zafer'in eserlerinin yer aldığı sergi 31 Mart Cumartesi gününe kadar gezilebilecek.

Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi'nde "Su Ebru" adlı ebru sergisi sanatseverlerin beğenisine sunuluyor. Ebru sanatçısı Nurcihan Velioğlu ile öğrencileri Aydan Demet, Hülya Erdener, Oya Eren, Sevil Yıldırım, Nihan Engin ve İlhan Barutçu'nun çalışmalarının yer aldığı sergi 31 Mart Cumartesi gününe kadar açık kalacak.

-Ordu-

Ordu Kültür Sanat Merkezi'nde hizmet verecek Ordu Devlet Tiyatrosu, Ankara Devlet Tiyatrosu'nca hazırlanan "Genç Osman" isimli oyunla perdelerini açacak.

Turan Oflazoğlu'nun yazdığı, Şakir Gürzumar'ın sahneye koyduğu oyun, bugün ve yarın saat 20.00'da Ordulu sanatseverlerle buluşturulacak. Oyunun dekor tasarımı Sertel Çetiner, giysi tasarımı Gülümser Erigür, ışık düzeni Şükrü Kırımoğlu, müzikleri Can Atila imzasını taşıyor.

Ordu Belediyesi Karadeniz Tiyatrosu (OBKT) da yarın akşam ve 3 Nisan Salı günü 20.00'da "Eşeğin Gölgesi" adlı oyunu sahnelemeye devam edecek.

Haldun Taner'in yazdığı, Murat Demirbaş'ın sahneye koyduğu oyun, şehirdeki panayıra çalışmak için giden berber Şaban'ın, kiraladığı eşeğin sahibiyle arasında geçen olayları konu alıyor.

-Çorum-

Turne sahnesi olarak hizmet veren Çorum Devlet Tiyatrosu, yarın saat 20.00'da ve 31 Mart'ta saat 14.00 ile 20.00'de, Ankara Devlet Tiyatrosu'nca hazırlanan "Sönmüş Yıldızlar" adlı oyuna ev sahipliği yapacak.

Kerim Tinçurin'in yazdığı, Albina Garifullina'nın Türkçeye çevirdiği, Raşid Zagidullin'in yönettiği oyunun dekor ve giysi tasarımını Sergey Skomorohov, ışık tasarımını Ahmet Karademir, müziklerini Çingiz Abızov yaptı. Geniş bir oyuncu kadrosuna sahip oyunda Tatar efsanesi Server ile İsmail'in aşkı anlatılıyor.

-Zonguldak-

Zonguldak'ta İstanbul Devlet Tiyatrosu (İDT) 'Sihirli Hediyeler" adlı çocuk oyununu sahneleyecek.

İDT, Ayşen İnci'nin yazdığı ve yönettiği "Sihirli Hediyeler" adlı oyunu yarın ve 31 Mart'ta Atatürk Kültür Merkezi'nde sanatseverlerle buluşturacak.

Emine Şule Gezgöç, İlksen Ökte, Direnç Dedeoğlu, Hakan Dülger, Güneş Çağlar, Rezzak Aklar, Muharrem Türkseven, Fırat Demir, Hakan Bulut, Tuğba Çom, Tuğba Yüksel San, Derya Şener ve Yiğithan Zirek'in rol aldığı oyunda, zalim bir kralın yönettiği, fakir insanların yaşadığı bir ülkede karlı bir kış gecesi yaşlı bir adamın anneleriyle yaşayan üç kardeşin kapısını çalması, yoksulluklarına rağmen bu iyi insanların dedeyi sevgiyle ağırlamaları, ayrılırken dedenin onlara verdiği eski püskü hediyelerin sihirli olduğunu ve hayatlarını nasıl değiştireceğini bilmemeleri anlatılıyor.

- ANKARA

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Karadeniz Bölgesi'nde Kültür Sanat - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement