Kırşehir'de UNESCO Uluslararası 2. Müzik Festivali Başladı - Son Dakika
Kültür Sanat

Kırşehir'de UNESCO Uluslararası 2. Müzik Festivali Başladı

Kırşehir\'de UNESCO Uluslararası 2. Müzik Festivali Başladı

Kırşehir'de düzenlenen UNESCO Uluslararası 2. Müzik Festivali, Neşet Ertaş Kültür Sanat Merkezi'nden başlayan kortej yürüyüşü ile başladı. Festivalde Abdallar Korosu, Tahir Uçar, Aşık Maksut Feryadi ve Emel Taşcıoğlu gibi sanatçılar sahne aldı. Festivalde Almanya, Gürcistan ve Tataristan Cumhuriyeti'nden gelen müzisyenler de yer alacak. Etkinlikler 3 gün boyunca devam edecek.

11.07.2023 23:57  Güncelleme: 23:58

Kırşehir'de düzenlenen UNESCO Uluslararası 2. Müzik Festivali başladı.

UNESCO tarafından müzik dalında Türkiye'den Yaratıcı Şehirler Ağı'na alınan Kırşehir'deki müzik festivalinin açılış gününde, Neşet Ertaş Kültür Sanat Merkezi'nden başlayan kortej yürüyüşü Cacabey Meydanı'na kadar sürdü.

Kırşehir Belediyesi Abdallar Korosu ve davul zurna ekibinin gösteri sunduğu festivalde, Abdallar Müzik Topluluğu, Tahir Uçar ile Aşık Maksut Feryadi sevilen eserlerini seslendirdi.

Halk müziği sanatçısı Emel Taşcıoğlu'nun da sahne aldığı festivalde konuşan Neşet Ertaş'ın oğlu Hüseyin Ertaş, Kırşehir'in UNESCO Müzik Şehri seçilmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

Ertaş, Abdallık geleneğinin yaşatılmasının son derece önemli olduğunu belirterek, bu kültürün tanınmasında Muharrem Ertaş, Neşet Ertaş, Hacı Taşan, Çekiç Ali ve abdalların büyük katkısı olduğunu ifade etti.

Almanya, Gürcistan, Tataristan Cumhuriyeti'nden gelen müzisyenlerin sahne alacağı festivalde Veli Ertaş, Kırşehir Kent Konseyi Kadın Meclisi Korosu, Hacıbektaş Gönüllü Semah Topluluğu, Fatma Aydoğan ve Sura İskenderli de konser verecek.

Festival 3 gün boyunca çeşitli etkinliklerle devam edecek.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Kırşehir'de UNESCO Uluslararası 2. Müzik Festivali Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement